Multifunctioneel centrum De Rozenburcht winnaar Rotterdam Architectuurprijs 2016

De Rozenburcht Architectuurprijs 2016

Op 21 december 2016 heeft De Rozenburcht in Rozenburg de juryprijs van de Rotterdam Architectuurprijs 2016 in de wacht gesleept. Deze prijs is in het leven geroepen om het architectuurklimaat in Rotterdam verder te stimuleren en de kwaliteit van de stad te verbeteren en is een initiatief van de gemeente Rotterdam.

Onder leiding van architect Winy Maas koos de vakjury met groot genoegen het team van de Rozenburcht tot winnaar: architect Koen van Velsen architecten, opdrachtgever Gemeente Rotterdam en bouwer Bouwbedrijf De Vries en Verburg. Dit multifunctionele centrum bevat onder meer een sporthal met tribune, een zwembad. Een multifunctionele zaal, kantoorruimte, een bar en meer gemeenschappelijke ruimten. Bij het bezoek aan het centrum was de jury overdonderd door de kwaliteit van dit project. Uit het juryrapport: 'De Rozenburcht vormt het bewijs dat architectuur een feest kan zijn. In al zijn aspecten straalt dit gebouw kwaliteit, aandacht en vakmanschap uit. Het is tot in het laatste detail liefdevol ontworpen en gemaakt.’

De Rozenburcht Architectuurprijs 2016

Opvallend onopvallend gebouw

Architect Koen van Velsen omschrijft het sportcentrum als vanzelfsprekend en eenvoudig. Hij heeft bewust geen icoon ontworpen maar een eigentijds gebouw waarin de architectuur, de functies, het interieur, het landschap en de buitenruimtes als één samenhangend geheel zijn ontworpen. Dit maakt het sportcentrum tot een ‘opvallend onopvallend’ gebouw.

Boon Edam mocht de hoofdentree voorzien van een handbediende Tourniket draaideur. De kleurtonen en het materiaalgebruik van de tourniquetdeur sluiten aan bij de speciaal ontwikkelde groene gevelsteen van het gebouw, waardoor de entree één wordt met de gevel.

De Rozenburcht Architectuurprijs 2016

Neem Contact met Ons op

Boon Edam Nederland pand

Boon Edam Nederland B.V.

 

Vragen? Neem gerust contact met ons op!

© Royal Boon Edam International B.V.