Boon Edam past milieuvriendelijke poedercoat techniek toe


Boon Edam is een van de eerste bedrijven ter wereld die een nieuwe en milieuvriendelijke techniek op basis van zirkonium voor de voorbehandeling van aluminium op het poedercoaten toepasten. Dit proces resulteert in dezelfde hoge kwaliteit van onze coatings, maar met veel minder impact op het milieu. Het restproduct kan, na een standaard pH-test, zonder schadelijke effecten op het milieu direct door het riool worden gespoeld.

Zoals dat met alle peodercoating technieken gebeurde in de wereld werd chroom in het verleden gebruikt om metalen voor te behandelen voor vervolg processen. Terwijl chroom een gifitige vloeistof is dat met zorg gebruikt moet worden en wanneer het verkeerd geloost wordt heeft het een sterke negatieve invloed op het milieu. 

Boon Edam heeft een nieuwe manier geïntroduceerd om zirkonium toe te passen. Het nieuwe proces zorgt ervoor dat de basis voor het poedercoaten dezelfde hoge kwalitiet heeft maar veel minder risico vormt voor de medewerkers van Boon Edam en het milieu. In feite is zirkonium zo milieuvriendelijk dat het na een pH-test gewoon doot het riool gespoeld kan worden.

Daniëlle Bakker, Quality Assurance Manager, zegt: "Bij Boon Edam hebben wij een lange geschiedenis in het milieuvriendelijk produceren van entreeoplossingen. Wij nemen onze verantwoordelijkheid serieus en hebben nu de volgende stap genomen in ons productieproces. We zullen verder gaan onderzoeken hoe wij de wegen binnen onze processen kunnen verbeteren en vernieuwen zodat de effecten op het milieu minder schadelijk zijn.

Meer informatie
Michelle Wortel
Marketing Manager
Royal Boon Edam International B.V.
+31 (0) 299 38 08 00 
mwl@boonedam.com 

 

Neem Contact met Ons op

Boon Edam Nederland pand

Boon Edam Nederland B.V.

 

Vragen? Neem gerust contact met ons op!

Heeft u onze FAQ pagina al gezien?

© Royal Boon Edam International B.V.