Boon Edam en SITA sluiten raamovereenkomst voor self-boarding security doorloopsluizen

Edam - Nederland, 7 mei 2012 - Koninklijke Boon Edam International en SITA - de toonaangevende specialist in luchttransport communicatie en IT-oplossingen - hebben een raamovereenkomst gesloten voor de aankoop en levering van self-boarding security doorloopsluizen, de zgn. Airport Swinglane

De Airport Swinglane is een self-boarding security doorloopsluis die toegepast kan worden bij diverse beveiligingssituaties in luchthaventerminals, zoals bij boarding en transfers, zonder afbreuk te doen aan de strikte veiligheidsregels die gelden op luchthavens. Speciaal ontworpen om snel en efficiënt te boarden, kunnen passagiers hun boardingkaart laten scannen door de doorloopsluis, waarna ze toegang tot het vliegtuig krijgen.

Samen met luchtvaartindustrie ontwikkeld

Boon Edam heeft deze “nieuwe generatie” self-boarding doorloopsluis ontwikkeld in samenwerking met luchtvaartmaatschappijen, luchthavens, SITA en andere partijen in de luchthaven- en luchtvaartindustrie.

De Airport Swinglane doorloopsluis van Boon Edam is ruim een jaar geleden als eerste self-boarding security sluis officieel gecertificeerd volgens de meest actuele AEA 2009 regelgeving en normeringen voor gebruik met het AirportConnect CUTE/CUPPS Platform van SITA en de AEA (Association of European Airlines).

Raamovereenkomst

SITA is toonaangevend specialist in luchttransport communicatie en IT-oplossingen en is als één van de aanbieders van het CUTE-platform (Common Use Terminal Equipment) circa 85% van alle luchthavens ter wereld van dienst.

"Het is ons een groot genoegen om zo nauw samen te werken met SITA en de ‘beleving’ van passagiers op luchthavens verder te kunnen verbeteren. In combinatie met SITA's uitgebreide ervaring in deze branche, zal de self-boarding security doorloopsluis van Boon Edam de luchthavensector de allerbeste mogelijkheden voor zelfbediening kunnen bieden. Naar verwachting zal automatische boarding in de nabije toekomst wereldwijd worden toegepast en geaccepteerd." aldus Bart van der Steen, Business Development Manager bij Koninklijke Boon Edam International BV.

Onder de nieuwe niet-exclusieve overeenkomst kan SITA de doorloopsluis van Boon Edam integreren in de eigen communicatie- en IT-oplossingen van het bedrijf, waardoor zij luchthavens en luchtvaartmaatschappijen niet alleen een mechanisch product kunnen bieden, maar ook eerstelijns-service en plug & play-installatie.

Meer informatie
Bart van der Steen - Business Development Manager
T 0299 380 08 08
bsn@boonedam.com

Neem Contact met Ons op

Boon Edam Nederland pand

Boon Edam Nederland B.V.

 

Vragen? Neem gerust contact met ons op!

Heeft u onze FAQ pagina al gezien?

© Royal Boon Edam International B.V.