Boon Edam helpt het Green Tower Office Center het eerste LEED Platinum-gecertificeerde gebouw in Scandinavië te worden

Edam - Nederland, januari 2012 - In 2011 werd het Green Tower Office Center in het centrum van Gotenburg het eerste commerciële gebouw in Scandinavië dat een LEED Platinum-certificering kreeg, de hoogste waardering van de European Green Building Council. De Tourniket-draaideur die door Boon Edam bij de entrée werd geïnstalleerd, is één van de vele duurzame producten die in het gebouw zijn verwerkt die bijdragen aan deze certificering.

  

Het Green Tower Office Center is een project dat door het toonaangevende internationale projectontwikkelings- en bouwbedrijf Skanska werd opgestart. Het gebouw is 60 meter hoog en biedt 16.000 vierkante meter aan kantoorruimte, waarvan een groot deel in beslag wordt genomen door de eigen activiteiten van Skanska. Het gebouw werd ontworpen voor een verbruik van 85 kWh/m2 energie per jaar, 28% minder dan in de Zweedse bouwvoorschriften voor commerciële gebouwen wordt voorgeschreven. Een van de manieren waarop dit efficiëntieniveau wordt bereikt, is door de installatie van een Tourniket-draaideur bij de hoofdingang.

Dit type draaideur werd gekozen vanwege het 'altijd open, altijd gesloten'-principe. De toepassing van de draaideur in de gevel, zorgt ervoor dat er geen directe verbinding tussen binnen en buiten is, waardoor er bespaard wordt op energiekosten en de ruimte achter de draaideur comfortabel blijft: gemiddeld wordt er met een draaideur 8x minder lucht uitgewisseld dan met een klapdeur. Dit betekent een aanzienlijke besparing op de hoeveelheid benodigde energie om het gebouw te verwarmen of koelen.

Andere groene oplossingen die in het gebouw zijn geïmplementeerd, zijn een energiezuinig luchtbehandelingssysteem, een hoge mate van warmteterugwinning, lokaal opgewekte windenergie en stadsverwarming, en een groen dak waarop regenwater wordt opgevangen en geneutraliseerd. Al deze maatregelen samen zorgen ervoor dat het Green Tower Office-gebouw een van de meest milieuvriendelijke gebouwen ter wereld is, dat de LEED Platinum-certificering absoluut verdient.

Meer informatie
Ulf Stenborg - Sales Sweden
Boon Edam Sweden AB
Ulf.stenborg@boonedam.se

Neem Contact met Ons op

Boon Edam Nederland pand

Boon Edam Nederland B.V.

 

Vragen? Neem gerust contact met ons op!

Heeft u onze FAQ pagina al gezien?

© Royal Boon Edam International B.V.