Boon Edam Past Bijzondere Deurconstructie toe in Markthal Rotterdam

Edam, 1 oktober 2014 - Vandaag opent Koningin Máxima de gloednieuwe Markthal in Rotterdam. Na wereldsteden als Barcelona, Stockholm en Boedapest heeft nu ook Rotterdam een overdekte marktvloer. Een reusachtige versmarkt, gericht op de verkoop van vers voedsel en food gerelateerde producten, die nog niet op een dergelijke wijze te vinden is in ons land.

De 40 meter hoge markthal met 11 verdiepingen geeft ruimte aan 96 versunits. In de onderste twee lagen bevinden zich 20 winkel- en horeca-panden. Op de koppen van de hal komen terrassen. Vanaf de 2e t/m 11e verdieping komen 228 appartementen met een oppervlakte van 75m2 tot 200 m2. Onder de Markthal komt een parkeergarage met 1.200 parkeerplaatsen.

Statement in Rotterdamse Architectuur

De vorm, het kunstwerk aan de binnenzijde en de hoogte maken de Markthal tot een bijzonder schouwspel. Het gebouw is een nieuw statement in de stedelijke structuur van Rotterdam, die nu al gekenmerkt wordt door een grote diversiteit aan iconen uit de wederopbouw- en stadsvernieuwingsperiode gecombineerd met recente gebouwen van hedendaagse architectuur. De combinatie van architectuurstijlen vormt een uitstekende omgeving voor de spectaculaire vormgeving van de Markthal.

Uitdaging voor Koninklijke Boon Edam

Koninklijke Boon Edam heeft de Markthal voorzien van 4 Duotour draaideuren met geïntegreerde automatische schuifdeuren. Dit imposante gebouw heeft aan de voor- en achterkant een kabelnetgevel die je moet zien als een enorm bewegend zeil van een schip. Om de kabelnetgevel op de draaideuren aan te kunnen sluiten, werd rondom een portaal geplaatst. De kabelnetgevel kan zowel circa 700 mm naar binnen als naar buiten ‘buigen’ en daarom zijn de portalen scharnierend. Een vaste verbinding tussen de deur en het portaal was dus niet mogelijk. Na veel brainstormen en calculeren is Boon Edam uiteindelijk tot de juiste aansluiting gekomen die de beweging van de gevel naar de draaideuren ‘neutraliseert’. Dit is gerealiseerd door middel van flexibele ‘slabben’ tussen de deur en de gevel, ofwel een speciaal voor dit project bedachte slabcontructie. Denk hierbij aan een dubbele bus of tram met zo’n mooie harmonica in het midden. 

Verder plaatste Boon Edam ook 2 Circleslide gebogen automatische schuifdeursluizen met twee sets gebogen schuifdeuren. Deze deuren kunnen bij calamiteiten als vluchtweg worden gebruikt.

Voor Meer Informatie, Neem Contact Op:

Claudia Maglio
Marketing Communicatie Medewerker
T +31 (0)299 38 09 68
E cmo@boonedam.nl

Of neem een kijkje op de website van de Markthal: www.markthalrotterdam.nl

Neem Contact met Ons op

Boon Edam Nederland pand

Boon Edam Nederland B.V.

 

Vragen? Neem gerust contact met ons op!

Heeft u onze FAQ pagina al gezien?

© Royal Boon Edam International B.V.