Eerste excellente status BREEAM-NOR behaald met hulp van Boon Edam

Edam - Nederland, oktober 2013 - De kantoorgebouwen Schweigaardsgate 21 en 23 in de Noorse hoofdstad Oslo vormen de eerste gebouwen die het prestigieuze 'Excellent design & engineering'-certificaat voor duurzame gebouwen van BREEAM-NOR in de wacht hebben gesleept. Boon Edam leverde een bijdrage met de plaatsing van een energiebesparende, automatische draaideur in de hoofdentree.

Duurzaam gebouw

Schweigaardsgate 21 en 23 zijn door vastgoedbedrijf Rom Eiendom ontwikkeld om het hoofdkantoor van verzekeringsmaatschappij Gjensidige Forsikring ASA en het Noorse Nationale Spoorwegenbedrijf te huisvesten. De gebouwen zijn bedoeld als een benchmark voor ‘groene projecten’, als onderdeel van een implementatieproject van internationale en duurzame bouwnormen in Noorwegen. Bij dit project is vooral aandacht besteed aan de gebruikerservaring en de milieuvriendelijke eigenschappen.

De gebouwen staan vlakbij Oslo S, het grootste en belangrijkste openbaar vervoersknooppunt. Het is de bedoeling dat alle medewerkers het openbaar vervoer zullen gebruiken zoals treinen, bussen, trams en metro naar en van het werk. De gebouwen bevatten ook een groot aantal fietsparkeerplaatsen voor medewerkers.

Duurzaam ontwerp

20 tot 50% van het energieverlies in geïsoleerde gebouwen vindt plaats rond ramen en deuren. Het entreegebied was daarom een belangrijk onderwerp bij de duurzaamheidsaspecten van de nieuwe gebouwen. Rom Eiendom heeft daarom, samen met Lund & Slaatto architecten en Skanska Norge AS, de hoofdaannemer, contact gezocht met Boon Edam voor een duurzaam oplossing voor de gebouwentrees.

Duurzame entree

Draaideuren vormen 's werelds meest milieuvriendelijke ingangsoplossing. Een draaideur is altijd geopend zodat mensen kunnen passeren, maar houdt invloeden van buitenaf tegen, zoals kou en warmte. Hierdoor wordt flink op energie bespaard die nodig is om het binnenklimaat van een gebouw te handhaven. In de hoofdentree van Schweigaardsgate 21 en 23 is een zgn. Duotour geplaatst; een automatische draaideur met geïntegreerde schuifdeuren. Deze oplossing bood de juiste balans aan energiebesparende eigenschappen in combinatie met comfortabele toegankelijkheid voor o.a. mindervaliden conform de Noorse bouwwetgeving.

Eyvind Skaar, Projectdirecteur van Rom Eiendom, met het felbegeerde BREEAM-NOR certificaat – Fotocredits Terje Borud

"We zijn er trots op dat wij onderdeel uitmaken van een dergelijk innovatieproject in Noorwegen" aldus Bjørn Petter Korsedal, accountmanager bij Boon Edam Sweden AS. "Gebouwen hebben een grote invloed op ons milieu. Door op een duurzame manier te bouwen, kunnen wij ook ons steentje bijdragen bij het tegengaan van de opwarming van de aarde. We kunnen de initiatieven van Rom Eiendom en andere, soortgelijke bedrijven die bijdragen aan de implementatie van duurzame bouwnormen, zoals BREEAM en LEED, alleen maar toejuichen."

Voor meer informatie Boon Edam Nederland B.V.:
Henk Goede
Marketing Manager
T 0299 38 08 08
hjg@boonedam.nl
www.boonedam.com

 

Neem Contact met Ons op

Boon Edam Nederland pand

Boon Edam Nederland B.V.

 

Vragen? Neem gerust contact met ons op!

Heeft u onze FAQ pagina al gezien?

© Royal Boon Edam International B.V.