Zeer bijzondere entreeoplossing voor Southern General Ziekenhuis in Glasgow

Ashford, Verenigd Koninkrijk – Het Southern General Ziekenhuis in Glasgow heeft gekozen voor een nauwe samenwerking met Boon Edam om hun patiënten, medewerkers en bezoekers van het ziekenhuis een rustgevend en warm welkom te geven bij binnenkomst. Door een Duotour draaideur met geïntegreerde automatische schuifdeuren te installeren, met daarnaast aan beide zijden een gebogen corridor met 4 automatische deuren heeft de entree van het ziekenhuis niet alleen een esthetisch en bijzonder design, maar dient het ook als multifunctionele entree van dit prestigieuze gebouw.

Academisch Ziekenhuis

Het Southern General Ziekenhuis is een onderdeel van de NHS Greater Glasgow and Clyde en is een groot academisch ziekenhuis met spoedeisende hulp afdeling met ongeveer 900 bedden. Het ziekenhuis ligt in het Zuidwesten van Glasgow in Schotland en biedt een uitgebreid scala aan spoedeisende en gerelateerde klinische diensten aan de bewoners van het gebied.

Uitdagende Taak

David Healy, Regio Project Manager van Boon Edam UK Ltd vertelt: “Wij hebben de op maat gemaakte Duotour draaideur met daarnaast 2 gebogen gangen met daarin 4 automatische deuren voor mindervalide gebruikers geïnstalleerd. Voordat Boon Edam bij het project werd betrokken, had onze klant de uitdagende taak van het vinden van een leverancier die kon voldoen aan hun bijzondere ontwerpeisen." Het nieuwe toegangssysteem is een uiterst functioneel onderdeel van de entree die perfect past bij de totale gevel van dit prestigieuze gebouw.

Klantspecifiek Design & Samenwerking

Vanaf de start van het project in november 2013 heeft Boon Edam nauw samengewerkt met de NHS Greater Glasgow and Clyde en Southern General Ziekenhuis om een volledig op maat gemaakte entreeoplossing voor dit ziekenhuis te ontwikkelen, waarvan een Duotour automatische draaideur het centrum vormde.

Een Duotour is een grote, energiebesparende, tweevleugelige automatische draaideur met meedraaiende vitrines en geïntegreerde automatische schuifdeuren. Door de tweevleugelige constructie ontstaan grote loopsegmenten, waardoor een aanzienlijk aantal passanten tegelijk naar binnen en naar buiten kunnen.

Dit project is zeer uniek omdat de volledige constructie en deuropstelling klantspecifiek zijn ontworpen door de designteams van Boon Edam in het Verenigd Koninkrijk en Nederland om te voldoen aan de wensen en eisen van de klant. De architect die werkt voor de klant koos voor een samenwerking met Boon Edam, omdat zij de enige draaideurenfabrikant en -leverancier waren die konden voldoen aan het gecompliceerde ontwerp voor hun entree. Na maanden van ontwerpen en de definitieve goedkeuring van de klant, begon de productieperiode van twaalf weken. In totaal nam het ontwerp- en fabricagetraject ongeveer acht maanden in beslag en werd de totale entreeoplossing binnen het afgesproken tijdsbestek naar tevredenheid van de klant opgeleverd.

 

Neem voor meer Informatie Contact op met:

Claudia Maglio
Marketing Communicatie Medewerker
T 0299 38 09 68
cmo@boonedam.nl

Neem Contact met Ons op

Boon Edam Nederland pand

Boon Edam Nederland B.V.

 

Vragen? Neem gerust contact met ons op!

Heeft u onze FAQ pagina al gezien?

© Royal Boon Edam International B.V.