tabs

Bestemmingsbesturingssystemen voor Liften

Beschrijving

Gebouwen worden steeds hoger, maar daardoor ook drukker. Het gebruik van een efficiënt bestemmingsbesturingssysteem zorgt ervoor dat geautoriseerde gebruikers op snelle en efficiënte wijze toegang krijgen tot een speciaal toegewezen lift. Deze brengt ze alleen naar geautoriseerde en beveiligde verdiepingen van het gebouw – zonder de beveiliging in gevaar te brengen.

Bestemmingsbesturingssystemen voor liften

Hoewel ze aanvankelijk vooral in geavanceerde bedrijfsverzamelgebouwen werden toegepast, zijn bestemmingsbesturingssystemen voor liften nu ook steeds vaker te vinden in hoge gebouwen. Het doel van die innovatieve technologie is om u zo snel, efficiënt en veilig mogelijk van A naar B te brengen. Bestemmingsbesturingssystemen voor liften bieden:

 • snellere verplaatsing door uw gebouw,
 • een lager energieverbruik,
 • een verbeterde algehele gebouwbeveiliging.

Door integratie in doorloopsluizen zoals de Lifeline Speedlane Swing geeft de technologie u na autorisatie toegang tot het hoofdgebouw en wordt automatisch de meest geschikte lift opgeroepen om u naar uw ingestelde verdieping te brengen.

Hoe Werken Bestemmingsbesturingssystemen?

Om bij de lift te komen, moet u eerst het autorisatieproces doorlopen via een serie beveiligde doorloopsluizen die zich voor de toegang naar de liften bevinden. Die doorloopsluizen zijn uitgerust met toegangscontrolesystemen zoals biometrische apparaten of kaart- en badgelezers. Nadat het toegangscontroleapparaat u heeft herkend, communiceert het geïntegreerde bestemmingsbesturingssysteem van derden met uw gebruikersgegevens.

Het bestemmingsbesturingssysteem van de lift voert onmiddellijk een nauwkeurige gegevensanalyse uit.

 • Op welke verdieping werkt u?
 • Gelden er speciale toegangseisen voor u?
 • Welke liften zijn beschikbaar?
 • Is er een lift dichter bij de receptieruimte?
 • Zijn er meer geautoriseerde gebruikers die naar dezelfde verdieping gaan?

Op basis van die gegevensverzameling stuurt het liftsysteem de juiste lift omlaag naar de begane grond.

Omdat de lift wordt opgeroepen op het moment dat u bij de doorloopsluis wordt geautoriseerd, wordt uw wachttijd bij de lift zelf aanzienlijk verkort.

Universeel Display voor Liftbestemming van Boon Edam

De doorloopsluizen van Boon Edam zijn op zichzelf al een effectieve oplossing voor het detecteren van pogingen tot ongeautoriseerde toegang. In combinatie met een bestemmingsbesturingssysteem voor liften kan de algehele gebouwbeveiliging en de efficiëntie echter aanzienlijk worden verbeterd.

Voor intuïtieve begeleiding naar de toegewezen lift bieden we een universeel display voor liftbestemming aan. Het display kan met het bestemmingsbesturingssysteem worden geïntegreerd in de Lifeline Speedlane Swing. Dankzij deze gecombineerde systemen kunt u:

 • de toegang tot de liftgroepen controleren,
 • de gebruikerservaring verbeteren,
 • meer controle krijgen over toegang tot tussenverdiepingen,
 • besparen op uw energiekosten.

Ontwerp van Bestemmingsbesturingssystemen voor Liften

Boon Edam Lifeline Speedlane doorloopsluizen worden geleverd met een gladde behuizing van hoogwaardig glas, waarin intuïtieve ledverlichting is aangebracht om gebruikers te begeleiden. Zodra de doorloopsluis is geactiveerd, pulseert de ledverlichting langs de bovenkant van de behuizing om u vanaf uw binnenkomst langs de autorisatie en vervolgens door de sluis te geleiden.

Het universeel display voor liftbestemming wordt geïnstalleerd als een slank, geïntegreerd display onder het bovenblad van de doorloopsluis. Het displaypaneel ontvangt een signaal van het bestemmingsbesturingssysteem voor liften. Vervolgens wordt met een visuele indicatie aangegeven welke lift beschikbaar is. Zo bereikt u uw bestemming niet alleen sneller, maar ook veiliger.

Het universele liftbestemmingsdisplay kan naadloos worden geïntegreerd in de slanke kasten van de Lifeline Speedlane Swing en de Lifeline Speedlane Slide. Beide beveiligingspoortjes zijn een aanwinst voor een ontvangstruimte of lobby en staan garant voor hogere doorloopcapaciteit.

Meer Informatie over Bestemmingsbesturingssystemen voor Liften?

Download de brochure via het tabblad hierboven en lees meer over ons universeel display voor liftbestemming.

Als u op zoek bent naar een compleet en geïntegreerd bestemmingsbesturingssysteem voor liften, en niet enkel het geïntegreerde display, is 'The Power of Two' een alternatief. Lees hier meer over de gecombineerde oplossingen van Schindler PORT Technology en de doorloopsluizen van Boon Edam.

© Royal Boon Edam International B.V.