tabs

Biometrisch authenticatiesysteem voor identificatie, authenticatie en verificatie

Beschrijving

In tegenstelling tot toegangscontroles op basis van tokens, zijn de biometrische kenmerken van elke persoon uniek. Hierdoor is biometrie een betrouwbare vorm van verificatie. Het is dan ook niet verwonderlijk dat biometrische authenticatiesystemen wereldwijd door organisaties worden gebuikt om de beveiligingsgraad te verhogen. Deze organisaties combineren biometrische authenticatiesystemen met fysieke entreebeveiliging om er volledig zeker van te zijn dat ongeautoriseerde gebruikers geen toegang krijgen tot een beveiligde zone.

Biometrische apparaten kunnen worden toegepast in tweefactor- of multifactor-toegangscontrolesystemen en bieden een geavanceerde methode voor unieke identificatie op basis van unieke biometrische kenmerken.

Wat is Biometrische Authenticatie?

Biometrische authenticatie is een methode om een persoon te identificeren op basis van unieke biologische kenmerken, zoals vingerafdrukken. Het gebruik van biometrie in toegangscontrolesystemen wordt steeds populairder. Biometrische toegangscontrolesystemen worden gebruikt om biometrische kenmerken te vergelijken met een eerder opgeslagen versie. Als de kenmerken in beide versies overeenkomen, kan het biometrisch authenticatiesysteem de authenticatie bevestigen en controleren of u daadwerkelijk bent wie u zegt dat u bent. Deze vorm van toegangscontrole wordt voornamelijk gebruikt om de toegang tot fysieke en digitale eigendommen te beheren en om gebouwen, ruimtes en computerapparatuur te beveiligen.

Types Biometrische Authenticatiesystemen

Conventionele toegangsmethoden hebben hun zwakke punten: kaarten kunnen worden gestolen, pincodes of toegangscodes kunnen worden vergeten. Biometrische authenticatiesystemen maken gebruik van biologische kenmerken. Er bestaan dan ook verschillende soorten biometrische apparaten:

  • Irisscanners (ogen);
  • Netvliesscanners (ogen);
  • Vingerafdruklezers;
  • Handgeometrielezers;
  • Scanners voor gezichtsherkenning;
  • Scanners voor aderpatroonherkenning.

Hoe Werken Biometrische Authenticatiesystemen?

De technologie achter het biometrische authenticatieapparaat slaat de gegevens van alle geautoriseerde gebruikers op. Bijvoorbeeld een 'handtekening' die iemands identiteit, functie binnen het bedrijf en unieke biometrische kenmerken bevat. Nadat een persoon is geregistreerd, leest de fysieke entreebeveiliging de biometrische handtekening uit, vergelijkt die met de opgeslagen versie en verleent toegang. Op basis van iemands functie of rol binnen het bedrijf kan het systeem toegang tot bepaalde delen van een gebouw geven of weigeren.

Een biometrisch authenticatiesysteem alleen is niet voldoende

Net als bij traditionele toegangscontrolesystemen geldt dat een biometrisch authenticatiesysteem op zichzelf niet voldoende is. Bij installatie ervan in een loopdeur kan het traditionele systeem niet voorkomen dat er meerdere gebruikers binnenkomen op één autorisatie. Een biometrisch authenticatiesysteem moet in een fysieke entreebeveiliging worden geïnstalleerd om ongeautoriseerde toegang effectief te voorkomen. Wanneer deze in ons meest geavanceerde entreesysteem – de Circlelock beveiligingssluis – worden geïntegreerd, zorgen biometrische authenticatiesystemen er niet alleen voor dat er slechts één persoon per keer wordt doorgelaten, maar wordt ook alleen de juiste persoon doorgelaten.

Biometrische Authenticatiesystemen in High Security Beveiligingssluizen

Beveiligingssluizen die met biometrische authenticatiesystemen worden gecombineerd, maken meestal gebruik van multifactor-authenticatie. Ze zijn gewoonlijk uitgerust met een kaart-/tokenlezer bij de ingang. Wanneer de token door het toegangscontrolesysteem is gescand, wordt er een deur geopend die toegang geeft tot de sluis. In de sluis bevindt zich een biometrische scanner. Dat systeem scant de biometrische kenmerken en vergelijkt die gegevens met de tokengegevens die bij het eerste toegangspunt zijn ingelezen en geregistreerd. Onze Circlelock Solo en Circlelock Combi zijn beide voorzien van een interne biometrische zuil waarop biometrische apparaten kunnen worden gemonteerd.

Biometrische Authenticatiesystemen in Doorloopsluizen

Biometrische authenticatie is niet uitsluitend bedoeld voor de hoogste beveiligingsniveaus. Het gebruik van biometrie bij toegangscontrole is ook effectief en relevant voor zones met een middelhoog beveiligingsniveau. Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat een wachtwoord of kaart wordt vergeten, maar vingerafdrukken heeft u altijd bij zich. Biometrische kenmerken kunnen niet eenvoudig worden nagemaakt of nagebootst. Daarbij werken biometrische apparaten vaak snel, wat zorgt voor een hoge doorloopsnelheid. Dat zorgt dat ze een ideaal identificatiemiddel zijn voor gebruik in doorloopsluizen (Speedlanes). Doorloopsluizen kunnen in de receptieruimte worden geplaatst, van waaruit de rest van het gebouw snel, praktisch en veilig kan worden bereikt.

Er zijn diverse manieren om biometrische authenticatiesystemen te combineren met Speedlane doorloopsluizen. Voorbeelden daarvan zijn een losse toegangscontrolezuil, montage bovenop de doorloopsluis of montage binnenin de doorloopsluis.

Video: Geavanceerde beveiliging door koppeling van biometrische authenticatiesystemen en beveiligingsentrees

Vice President of Technology and Product Support bij Boon Edam Inc., Kurt Measom, bespreekt in het kader van een optimale beveiliging enkele opties voor het combineren van biometrische authenticatiesystemen en beveiligingsentrees (Engelstalig).

  
  

Compatibele producten voor biometrische authenticatiesystemen

Biometrische authenticatiesystemen kunnen in de volgende Boon Edam producten worden geïntegreerd:

Meer info over biometrische authenticatiesystemen en beveiligingsentrees?

Welk biometrisch apparaat en welke beveiligingsentree vormen de beste oplossing voor uw specifieke situatie? Integratie tussen biometrische apparaten en beveiligingsentrees vereist veel deskundigheid: het vinden van de perfecte balans tussen functionaliteit, ruimte en ontwerp is cruciaal voor een optimale entree.

Download de brochure via het tabblad hierboven om meer te lezen over biometrische authenticatiesystemen of neem contact op met een entry expert in uw regio om u te laten adviseren.

© Royal Boon Edam International B.V.