tabs

Versterkingen voor Deuren - Beschermingspakketten

Beschrijving

Gemoedsrust bij een inbraak of een aanval met vuurwapens. Camera's kunnen bepaalde voorvallen niet voorkomen, en de meeste beveiligingsoplossingen ook niet. Als u serieus van plan bent om uw gebouw veilig te maken, stel uzelf dan eerst de volgende vraag: is uw entree veilig?

Hoe kunnen deuren worden versterkt?

Als uw antwoord 'nee' of 'niet veilig genoeg' is, welk niveau en type beveiliging hebt u dan nodig? Selecteer het juiste beschermingspakket en versterk uw entreedeur. Beschermingspakketten zijn bedoeld voor iedereen die zijn of haar eigendommen wil beschermen. Toch heeft niet iedereen behoefte aan eenzelfde beschermingsniveau of weerstandsklasse. Daarom heeft u de keuze uit een reeks versterkingsoplossingen voor uw deur. Van vandalismebestendige pakketten voor draaideuren in winkelcentra tot kogelwerende oplossingen voor beveiligingssluizen in datacenters.

Beschermingspakketten van Boon Edam:

Om een zo veilig en stabiel mogelijke entree te kunnen bieden, wordt elk pakket grondig getest en voldoet het aan internationale normen en weerstandsklassen.

Versterking van Deuren tegen Vandalisme

Al onze deuren worden standaard geleverd met vandalismebestendig glas. Dit glas is bestand tegen ingooien en kan gezien worden als de instapvariant van inbraakwerend glas. Het is geschikt als vandalismebestendig glas en om een inbreker bij een eerste poging tot inbraak tegen te houden en daardoor af te schrikken.

Vandalismebestendig glas voldoet aan:

Glas: P2A (EN 356)

Inbraakwerend

Het inbraakwerende pakket is ontworpen om bescherming te bieden tegen manuele aanvallen met handgereedschappen en tegen inbraakpogingen. Het pakket omvat aanpassingen aan de volledige deur, inclusief de meest kwetsbare onderdelen, zoals de sloten, het glas en de kozijnen.

Getest en bewezen

Om er zeker van te zijn dat de volledige deurconstructie geen zwakke plekken heeft, wordt dit pakket onderworpen aan een uitvoerige testprocedure, met onder meer:

  • Handgereedschappen
  • Statische krachten
  • Valgewichten

Tijdens de test met handgereedschappen worden de deuren gedurende een bepaalde tijd meermaals aangevallen met handgereedschappen, zoals een koevoet. Vervolgens wordt de statische-krachttest uitgevoerd om het vergrendelingsvermogen te beoordelen. Deze test bootst het effect na van kracht die wordt uitgeoefend op bepaalde punten van de deur. Tot slot wordt er een test met een vallend gewicht uitgevoerd om de impact van hardhandig schoppen of rammen tegen de deur te simuleren.

Ook het glas wordt uitvoerig getest. Vervolgens worden er nog twee tests uitgevoerd om er zeker van te zijn dat harde klappen niet door het glas heen gaan.

  • Valproef
  • Hakbijltest

De valtest bestaat uit een reeks verzwaarde ballen die vanaf een bepaalde hoogte meerdere keren op een driehoek van glas vallen. Het hoogste certificaat wordt afgegeven als het glas na dertig bijlslagen niet is gebroken.

Na deze tests worden de deuren geacht te voldoen aan de volgende normen:

  • Constructie: RC3 (EN1627)
  • Glas: P5A (EN356)
  • VS: UL3

Kogelwerende Deurversterking

Met name voor gebouwen waar het hoogste beveiligingsniveau nodig is, bieden wij een kogelwerend beschermingspakket. Dit pakket is compatibel met onze high security Tourlocks en Circlelocks, en biedt bescherming tegen gewapende aanvallen.

Getest en bewezen

Het kogelwerend beschermingspakket is ontworpen om eigendommen en medewerkers te beschermen tegen gewapende aanvallen. De complete deur wordt meerdere keren getest, inclusief de beglazing en de wandonderdelen. De tests bestaan uit het afschieten van 3 identieke kogels op 120 mm afstand van elkaar. Per certificering gelden verschillende regels, afhankelijk van het type wapen. Een certificaat wordt uitsluitend afgegeven als geen van de 3 kogels het glas weet binnen te dringen.

Een tweede beoordeling is gericht op de resterende integriteit van het glas zelf. Het glas moet voldoende intact zijn zodat er geen letsel als gevolg van glassplinters kan optreden.

Nadat deze tests succesvol zijn afgerond, voldoet de deur aan het volgende:

  • Glas: BR4NS (EN1063) / UL3

1/2. Kogelwerend (BR4NS / UL3) bestand tegen .44 magnum-kogels. En/of inbraakwerend (RC3 / EN1627) (P5A / EN356). Optionele beschermfolies om krassen op het veiligheidsglas te voorkomen.

3/4. Deurkozijn, deurdorpels en -posten, en deurportaal   versterkt met afwerking/coating van staalplaat om te voldoen aan RC3 (EN1627) en/of FB4 (EN1522).

Beschermingspakketten van Boon Edam

Hebt u hulp nodig bij het bepalen van het beste beschermingspakket voor uw entree? Meer weten over beschermingspakketten? Download de brochure of neem contact op met een entry expert in uw regio om u te laten adviseren.

© Royal Boon Edam International B.V.