tabs

StereoVision Sensordetectiesystemen: Geavanceerde Anti-piggybackingtechnologie

Beschrijving

Voorkom dat ongeautoriseerde gebruikers toegang krijgen tot beveiligde zones met StereoVision sensordetectiesystemen.

Wat is StereoVision?

Onze 2e generatie StereoVision is een uiterst geavanceerd detectiesysteem dat gebruikmaakt van time-of-flight technologie om vorm, afmeting en volume in 3 dimensies te herkennen. StereoVision toegangscontrole met sensordetectie combineert optische en nabij-infrarood sensoren in een buitengewoon betrouwbare oplossing die niet wordt verstoord door verlichting of reflecties. StereoVision is een beproefde technologie voor nauwkeurige detectie en preventie van piggybacking.

StereoVision Sensordetectiesystemen voor Geavanceerde Beveiliging

Effectieve beveiligingsentrees dienen alleen toegang te geven aan geautoriseerde gebruikers. Met kaarten, pasjes en ook biometrie kan worden bewerkstelligd dat alleen personen die over de juiste autorisatie beschikken, toegang krijgen. Niet alle toegangscontrolesystemen zijn echter in staat om tailgating en piggybacking te voorkomen. Hoewel schending van de beveiliging via tailgating en piggybacking vergelijkbaar zijn, verschilt de manier waarop ongeautoriseerde toegang via een beveiligingsentree wordt verkregen.

Wat is Tailgating?

Tailgating (ongeautoriseerd passeren) houdt in dat iemand zonder uw medeweten met u meeloopt wanneer u door de deur gaat. Gelukkig kunnen de meeste moderne elektronische beveiligingssystemen dat voorkomen door slechts één persoon tegelijk door te laten.

Wat is Piggybacking?

Hierbij passeert u het toegangspunt met iemand die u op de voet volgt, met of zonder uw toestemming.

StereoVision Toegangscontrole met Sensordetectie vs. Weegsystemen of Contactmatten

Een andere eenvoudige maar doeltreffende methode om piggybacking te voorkomen, is het installeren van weegsystemen of contactmatten. Deze aanvullende beveiligingstechnologieën detecteren een gewicht dat hoger is dan uw normale gewicht en zullen u de toegang ontzeggen op basis van dat verschil.

Weegsystemen of contactmatten zullen bij een hoger gewicht altijd toegang weigeren, ongeacht of het hogere gewicht wordt veroorzaakt doordat iemand een zware last draagt of omdat er meerdere personen binnenkomen. StereoVision-technologie verleent toegang aan de eerste persoon en weigert toegang aan andere personen die willen binnenkomen. Bovendien kan het voor het installeren van weegsystemen of contactmatten nodig zijn om de vloer uit te graven. En dat is niet altijd mogelijk of wenselijk.

StereoVision Sensordetectiesystemen in Beveiligingsentrees

StereoVision is geen standalone beveiligingssysteem, maar is ontworpen als optie bij beveiligingsdeuren en -sluizen van Boon Edam.

StereoVision maakt gebruik van time-of-flight technologie, op basis van infraroodlicht, om het segment van een beveiligingsdraaideur of -sluis te monitoren. Deze technologie meet de tijd die het licht nodig heeft voor het afleggen van de afstand van de sensor naar een object en weer terug. Het systeem kan zo nauwkeurig onderscheiden of het gaat om twee personen die binnenkomen of om slechts één – ook als die extra bagage bij zich heeft, zoals een tas of koffer. De sensor van het toegangscontrolesysteem wordt niet beïnvloed door zonlicht of reflecties.

Voordelen van StereoVision Sensordetectiesystemen

StereoVision, gecombineerd met een beveiligingsdeur, voorkomt piggybacking. Het systeem zorgt ervoor dat alleen geautoriseerde gebruikers kunnen binnenkomen. Dat beperkt, of elimineert, de noodzaak voor bewakers bij de ingang. Dat betekent dat u het beveiligingspersoneel dat voorheen met het toegangsbeheer belast was, elders kunt inzetten of kunt inkrimpen.

Doordat StereoVision constant gegevens verzamelt en dankzij de configuratie-instellingen van het systeem, kunt u beter gefundeerde beslissingen nemen over de beveiliging.

Beter gefundeerde beslissingen en een effectievere besteding van bewakingskosten leiden vervolgens tot kostenverlaging. Bovendien zijn grote renovaties of uithakken van de vloer niet nodig, wat de kosten nog verder verlaagt.  

Download de brochure via het tabblad hierboven om meer te lezen over hoe StereoVision uw beveiligingsstrategie kan ondersteunen, of neem contact op met onze entry expert-adviseur om u te laten adviseren.

© Royal Boon Edam International B.V.