tabs

Toegangscontrolesystemen: Het Hart van de Beveiligingsentree

Beschrijving

Er is veel veranderd sinds de introductie van de fysieke sleutel. Toegangscontrolesystemen zijn een essentieel onderdeel van de beveiliging geworden voor organisaties en gebouwen overal ter wereld. Ze bieden gemoedsrust en veiligheid voor miljoenen individuen.

Als toegangscontrolesystemen worden geïntegreerd met fysieke beveiligingsentrees, creëren ze de veiligste oplossing voor het verlenen van toegang en het tegengaan van ongeautoriseerde toegang. Het toegangscontrolesysteem verleent en beheert de toegang tot bepaalde delen van uw gebouw, terwijl de fysieke beveiligingsentree helpt om ongeautoriseerde toegang tegen te gaan, te detecteren of te voorkomen – afhankelijk van het door u gewenste beveiligingsniveau.

Wat is een Toegangscontrolesysteem?

Een toegangscontrolesysteem is de methode voor het beheren van toegang tot uw gebouw of bepaalde delen van uw gebouw. Een toegangscontrolesysteem bestaat meestal uit:

Toegangscontrolesystemen verlagen het risico op diefstal van gegevens en producten en verhogen de veiligheid van medewerkers in hoge mate. Ze worden gewoonlijk geïnstalleerd met een tweefactor- of multifactor-identificatieproces. Doorgaans vereisen ze het gebruik van een kaart of token en specifieke informatie, zoals een wachtwoord.

Waarom alleen een Toegangscontrolesysteem Niet Voldoende is

Toegangscontroleapparaten worden vaak naast loopdeuren geïnstalleerd met het doel om ongeautoriseerde toegang tegen te gaan. Zodra een loopdeur echter is geopend, is het vrij eenvoudig om met meerdere gebruikers op één autorisatie binnen te komen.

Daarom worden elektronische toegangscontrolesystemen steeds vaker gecombineerd met fysieke beveiligingsoplossingen. De integratie van toegangscontrolesystemen in doorloopsluizen en beveiligingsdraaideuren biedt een oplossing voor veel problemen met ongeautoriseerde toegang tot gebouwen en faciliteiten.

Anti-Tailgating. Anti-Loitering. Anti-Passback.

Toegangscontrolesystemen die met een fysieke entreeoplossing worden gecombineerd, bieden een betere manier om toegangspunten in een gebouw te beheren, te bewaken en te controleren.

Anti-tailgating

De meeste geautomatiseerde toegangscontrolesystemen zijn niet in staat om zelf te detecteren hoeveel mensen er tegelijk een gebouw binnenkomen. Wanneer u ze in een fysiek toegangsproduct integreert, bieden ze de technologie en mogelijkheden voor anti-tailgating. In dat geval kan het toegangscontrolesysteem detecteren wanneer iemand het toegangsproduct nadert en bepalen of u het toegangsproduct succesvol bent gepasseerd.

Afhankelijk van de beveiligingsentree geeft het product vervolgens een signaal af of weigert het de toegang aan iemand die zonder autorisatie probeert binnen te komen.

In drukke omgevingen kan een slechte doorstroming van mensen voor toegangsproblemen zorgen. Anti-tailgatingtechnologie helpt door personen zonder onderbreking door te laten, terwijl ongeautoriseerde personen geen toegang wordt verleend.

Anti-loitering

Anti-loiteringtechnologie is een aanvulling op anti-tailgatingtechnologie. Anti-loiteringtechnologie volgt de doorgang door het toegangsproduct en zorgt zo voor een ononderbroken en soepele doorstroming.       

Anti-passback

Tot slot zorgt anti-passbacktechnologie ervoor dat toegangskaarten en toegangscodes worden bewaakt. Als het systeem een tweede invoer van dezelfde kaart of code detecteert binnen een kort tijdsbestek, wordt aan de tweede gebruiker geen toegang verleend. Toegangskaarten kunnen dus niet naar achteren aan andere gebruikers worden doorgegeven (passed back).

Welk Toegangscontrolesysteem Integreren in welke Beveiligingsentree?

De beste combinatie van toegangscontrolesysteem en beveiligingsentree hangt af van uw specifieke behoeften. Denk daarbij aan het volgende:

  • Heeft u zonebeveiliging nodig?
  • Hoeveel toegangspunten hebt u?
  • Zijn er verschillende autorisatieregels nodig op basis van iemands functie binnen het bedrijf?
  • Zijn er verschillende autorisatieregels nodig op basis van tijd?
  • Zijn er bepaalde ruimtes of zones waar u een extra beveiligingslaag nodig hebt?
  • Is tweefactor-authenticatie voldoende of hebt u multifactor-authenticatie nodig?

Afhankelijk van uw behoeften en het gewenste beveiligingsniveau zijn er diverse toegangscontroleapparaten en beveiligingsentrees die u kunt overwegen. Enkele van de mogelijke toegangscontroleapparaten zijn:

Voor elk van deze apparaten moet u overwegen welk type beveiligingsentree u wilt integreren met het door u gekozen toegangscontrolesysteem. Compatibele producten zijn:

Zonebeveiliging wordt meestal gerealiseerd door het installeren van hoge draaikruizen in combinatie met kaartlezers. De toegang tot uw kantoorgebouw kan worden beheerd door installatie van een groep doorloopsluizen in combinatie met kaartlezers, RFID-toegangscontrolesystemen of biometrische apparaten. Voor het hoogste beveiligingsniveau heeft u beveiligingsdeuren of -sluizen nodig en een combinatie van verschillende toegangscontrolesystemen.

Uw Toegangscontrolesysteem en Beveiligingsentree Kiezen

Heeft u hulp nodig bij het bepalen van de beste toegangscontroleoplossing voor uw beveiligingsentree? Download de brochure via het tabblad hierboven om meer te lezen over toegangscontrolesystemen of neem contact op met onze entry expert-adviseur om u te laten adviseren.

© Royal Boon Edam International B.V.