AC Hotel Times Square

Times Square in New York City is misschien wel een van de meest populaire attracties in de wereld, met restaurants, winkels, energieke drukte en pulserende lichten van torenhoge digitale reclameborden. Het is ook de thuisbasis van AC Hotel New York Times Square, een onlangs geopend pand dat deel uitmaakt van het merk AC Hotels by Marriott, gelegen op West 40th Street.

Het één jaar oude hotel heeft 21 verdiepingen met 290 kamers en suites met opties zoals een hoog uitzicht, kamerhoge ramen en volledige balkons. Het heeft ook meer dan 3.500 vierkante meter evenementenruimte, een 24/7 fitnesscentrum, een AC-bibliotheek en de Castell Rooftop Lounge op de 21e verdieping. Het hotel is ontworpen door Helpern Architects uit New York City en is gedecoreerd met originele kunstwerken in de gemeenschappelijke ruimtes van het hotel - van sculpturen tot abstracte schilderijen - door een mix van lokale, nationale en internationale kunstenaars. De fotografie in de kamers is van Richard Silver, met de iconische architectuur van NYC. OTO Development, onderdeel van The Johnson Group, is eigenaar en exploitant van AC Hotel New York Times Square.

Een hoofdentree met stijl en functie

"Gemiddeld komen er per dag meer dan 1.000 mensen het hotel binnen", zegt General Manager Ben Britton. Het ontwerpteam van het pand zocht een oplossing voor de hoofdentree die niet alleen geschikt was voor voetgangers, maar ook paste in de torenhoge glazen buitenkant en de geheel witte entreepartij met de grote, vrijdragende luifel die zich over het trottoir uitstrekte. De oplossing moest ook buitengeluid en andere zintuiglijke afleidingen filteren om een ​​"oase van rust te creëren, een terugtrekking uit de drukte van de New York City", aldus Britton. Bovendien moest de toegangsoplossing worden afgestemd op het hotelmerk, gebaseerd op een harmonieuze, moderne en veeleisende gastervaring.

Een handbediende Tourniquetdeur met PPS-unit van Boon Edam voldeed aan al deze eisen en nog veel meer, inclusief een op maat gemaakte, geheel witte kleur die naadloos paste bij het exterieur. De afmetingen van de deur zijn afgestemd op de maten van de hele entreepartij. De diameter van de deur is ruim 3 meter en de hoogte ruim 4 meter.

De PPS-unit zorgt ervoor dat de handmatig uitgeoefende duwkracht wordt aangevuld, waardoor de gebruiker een handje wordt geholpen bij het voortduwen van het deurenstel. Wanneer een gebruiker te hard tegen de deurvleugel duwt, zorgt het systeem er bovendien voor dat de draaideur automatisch wordt afgeremd. Het deurenstel zal zich bij het verlaten van de deur altijd automatisch positioneren in de juiste ruststand.

"Vanwege de grootte van de deur hebben we voor handmatige ondersteuning met behulp van een PPS-unit gekozen", legt Britton uit. "De deur heeft een gewicht dat zorgt voor een gevoel van grandeur bij het betreden van het hotel, terwijl de PPS-unit het onze gasten gemakkelijk maakt om te gebruiken."

Draaideuren verbeteren de zintuiglijke ervaring

De draaideur zorgt er ook voor dat gasten verbonden zijn met de volledige ervaring die het hotel wil bieden. "We willen graag een zintuiglijke ervaring bieden", aldus Britton. "De lobby ademt de kenmerkende geur van het merk AC Hotel uit. We zorgen ervoor dat de lobbyruimte rustig en kalm is, zodat onze zakelijke gasten een zakelijk gesprek kunnen voeren. Gezien de omgeving buiten op straat, helpt de draaideur ons om deze doelen te bereiken - het biedt ook een korte overgangservaring voor de klant terwijl ze er doorheen gaan, soort van 'de straat van je afwassen'", merkt Britton op.

Het operationele team van het hotel is blij met de manier waarop de draaideur van Boon Edam het voetgangersverkeer regelt en een ideale overgang creëert naar de vredige lobby; het ontwerpteam is blij met de manier waarop het deurontwerp en de speciale kleur bijdragen aan de schoonheid van de buitenkant van het hotel.

"AC Hotel Times Square heeft zowel nationaal als internationaal veel aandacht gekregen", zegt Britton. "Ik geloof dat dit soort slank en modern ontwerp de toekomst is. Hotelketens zullen hun ontwerpelementen bijwerken om meer in overeenstemming te zijn met wat ons hotel al heeft bereikt. Boon Edam bood ons een geweldige oplossing."

Stad:

New York

Land:

Verenigde Staten

Producten:

Segment:

Hotels en Restaurants

 

Neem Contact met Ons op

Boon Edam Nederland pand

Boon Edam Nederland B.V.

 

Vragen? Neem gerust contact met ons op!

Heeft u onze FAQ pagina al gezien?

© Royal Boon Edam International B.V.