Anne Frank Huis

Het wereldberoemde museum Anne Frank Huis is door BiermanHenket architecten ingrijpend aangepast om de ruim 1,2 miljoen bezoekers die er jaarlijks komen beter te faciliteren, de logistiek rond de entree te verbeteren en het levensverhaal van Anne Frank intenser te ervaren. De renovatie heeft twee jaar geduurd en was in november 2018 afgerond.

Voor de vernieuwingen werden onder andere de HAT-eenheden boven Prinsengracht 267 aangekocht en verbouwd. Het naastgelegen 17e-eeuwse grachtenpand aan Prinsengracht 265 werd gerestaureerd en kreeg extra museale ruimten. Het oorspronkelijke achterhuis (Prinsengracht 263) bleef ongewijzigd.

Entree verplaatst naar de Westermarkt

Het entreegebied is aanzienlijk uitgebreid en verplaatst naar de Westermarkt, met aparte toegangen voor personeel, groepen en bezoekers met e-tickets. Twee volglazen Crystal Tourniket draaideuren vormen de ingang naar de nieuwe entreehal (met een geavanceerd toegangssysteem), deze is verdiept aangelegd rond een centrale garderobe en kassa, waardoor bezoekers beter hun weg vinden. Museumwinkel, museumcafé, kantoren en educatieve ruimtes zijn verplaatst en opnieuw ontworpen. De uitgang is voorzien van een speciale beveiligingsdraaideur in transparante glazen uitvoering en is verlegd naar de Prinsengracht.

Stad:

Amsterdam

Land:

Nederland

Product:

Crystal Tourniket draaideur, Tourlock beveiligingsdraaideur, Speedlane 900, Winglock Swing

Segment:

Recreatie en Vrije tijd

Jaar:

2018

Architect:

BiermanHenket

Aannemer:

Salverda Bouw 

Fotografie:

Joep Jacobs

 

 

Neem Contact met Ons op

Boon Edam Nederland pand

Boon Edam Nederland B.V.

 

Vragen? Neem gerust contact met ons op!

Heeft u onze FAQ pagina al gezien?

© Royal Boon Edam International B.V.