Atrium

Duurzame eyecatcher op de Zuidas

Atrium Amsterdam bevindt zich in het hart van de Amsterdamse Zuidas en is een echte eyecatcher die staat voor klasse, comfort en duurzaamheid. Als een van de oudste gebouwen van de Zuidas heeft Atrium een rijke historie. Het gebouw kenmerkt zich door de enorme glazen wanden en robuuste uitstraling en is een samensmelting van ondernemerschap, hospitality, duurzaamheid en welzijn. Het Atrium heeft een zakelijk karakter, met de uitstraling van een hotel.

  
  

Duurzaam Atrium BREEAM-gecertificeerd

Atrium Amsterdam dateert uit 1972. Het originele pand is gedenkwaardig intact gehouden tijdens de bouw van de North & South Towers gedurende de afgelopen jaren. Er is flink geïnvesteerd in verduurzaming van het hele complex. Het Atrium is BREEAM-gecertificeerd. Het Centre Building is gewaardeerd met het Breeam In Use certificaat ‘Very Good’. De nieuwbouwtorens (North en South Tower) hebben het Breeam nieuwbouw certificaat ‘Excellent’ ontvangen. Tijdens de beoordeling worden speciale instrumenten gebruikt, om zo de duurzaamheidsprestatie van een gebouw te meten. Hierbij wordt op een aantal specifieke onderdelen gelet, zoals het gebouw, het beheer en het gebruik.

Veel toegangsproducten van Boon Edam

Boon Edam installeerde een aanzienlijk aantal toegangsproducten in Atrium, waaronder diverse automatische Tournikets en Lifeline Speedlane Slide beveiligde doorloopsluizen voor het managen van bezoekersstromen. Een aantal van de automatische Tournikets zijn per 2 onder 1 kap aangebracht, waardoor een imposante entreepartij ontstaat. MVSA Architects is verantwoordelijk voor het ontwerp van het Atrium. Als internationaal erkend architectenbureau, met vernieuwende ideeën en ontwerpen, heeft MVSA een unieke eyecatcher op de Zuidas gecreëerd.

Meer over dit project

  
  

 

Neem Contact met Ons op

Boon Edam Nederland pand

Boon Edam Nederland B.V.

 

Vragen? Neem gerust contact met ons op!

Heeft u onze FAQ pagina al gezien?

© Royal Boon Edam International B.V.