Instituut voor Beeld en Geluid

Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid is een audiovisueel archief met museale functies in Hilversum.

Als cultuurhistorisch instituut draagt het instituut zorg voor de verzameling, opslag, conservering, documentatie, presentatie, levering, bestudering en interpretatie van Nederlands audiovisueel erfgoed. In totaal beheerde het in 2008 al ruim 1.000.000 uur aan audiovisueel materiaal, waaronder radio- en televisieprogramma's, onderwijs- en wetenschapsfilms, overheids- en opdrachtfilms, documentaires en webvideo's alsook muziek. De collectie groeit nog dagelijks.

Landelijk media-archief

Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid biedt toegang tot het landelijk media-archief en is daarmee de grootste in zijn soort in Europa. Beeld en Geluid is ontstaan uit een fusie in 1997 tussen verschillende archieven met als doel een compleet, landelijk media-archief samen te stellen. Tot 2002 ging het instituut door het leven als het Nederlands Audiovisueel Archief.

Beeld en Geluid Experience

Een belangrijk onderdeel van het museum is de Beeld en Geluid Experience. In deze tentoonstelling krijg je als bezoeker een ring mee. Met deze ring kun je een activiteit starten of extra uitleg krijgen. Je kunt er onder andere een eigen soap filmen, kinderprogramma’s van vroeger bekijken en een eigen journaal samenstellen. Het instituut speelt ook volop in op nieuwe ontwikkelingen.

Automatische draaideur met geïntegreerde schuifdeuren als hoofdentree

Als hoofdentree van het gebouw is gekozen voor een Duotour, een draaideur met geïntegreerde automatische schuifdeuren. Hierdoor kan de deur gebruikt worden als:

  1. Volledig automatische draaideur;
  2. Entree met automatische schuifdeuren;
  3. Compleet open entree bij speciale gelegenheden, waarbij grote stromen mensen tegelijk door de deur moeten kunnen.

De centraal geïntegreerde automatische schuifdeuren kunnen worden geopend voor het doorlaten van grote stromen passanten indien noodzakelijk. In tegenstelling tot veel andere draaideuren heeft de Duotour geen middenkolom. Daarom kan een volledig onbelemmerde doorgang worden gemaakt.

Neem Contact met Ons op

Boon Edam Nederland pand

Boon Edam Nederland B.V.

 

Vragen? Neem gerust contact met ons op!

Heeft u onze FAQ pagina al gezien?

© Royal Boon Edam International B.V.