The Berkeley Hotel

Het Berkeley Hotel is een luxueus en iconisch hotel, gehuisvest in de trendy wijk Knightsbridge in Londen. De renovatie van het hotel was noodzakelijk en Roger Stirk Harbour & Partners ontwierpen een glazen gevel met daarin de entree voor het hotel. Boon Edam werd ingeschakeld om een stijlvolle toegangsoplossing te bieden die het luxe image van het Berkeley hotelmerk weerspiegelde en naadloos overging in de vernieuwde lobby.

  
  

De entree als visitekaartje zeer belangrijk

Voor een prestigieus hotel als The Berkeley waren eerste indrukken enorm belangrijk. De entree en het onthaal bij een hotel geven de gasten een indicatie van wat ze van hun verblijf kunnen verwachten. Daarom was een passende toegangsoplossing een zeer belangrijk onderwerp in het renovatieproject. Uiteraard moest de entree ook op een praktische manier aan de eisen voldoen: optimale toegankelijkheid bieden aan hotelgasten met bagage.

Het hotel kent een constante stroom mensen die in en uit de lobby lopen, dus de toe te passen deur had een zeer belangrijke rol bij het handhaven van een comfortabel binnenklimaat en aangename sfeer voor de gasten en het personeel. Toepassing van een tourniquetdeur bleek hiervoor de beste oplossing: tochtwering, vuil en ongewenste geluid van buiten werd hiermee geweerd. De project architect wilde een volautomatische tourniquetdeur met een deurenstel dat volledig van glas gemaakt was, aangezien dat design het beste bij de lobby paste. Echter, een volautomatische tourniquetdeur vereist de toepassing van diverse veiligheidssensoren en deze zouden een flink effect hebben gehad op de uitstraling van de deur. Aan Boon Edam werd gevraagd om op zoek te gaan naar een op maat gemaakte oplossing die voldeed aan alle functionele eisen en waarbij daarnaast geen concessies zouden worden gedaan aan de vereiste esthetische uitstraling van luxe en kwaliteit.

Een op maat gemaakte Crystal Tourniket

Omdat het Berkeley Hotel een high-end uitstraling vereiste, was het zeer belangrijk om aandacht te hebben voor alle details. Er vonden meerdere overleggen plaats tussen de architect en experts van Boon Edam om zeker te stellen dat alle wensen en eisen werden meegenomen in de te ontwerpen oplossing. Uiteindelijk is gekozen voor de volglazen Crystal Tourniket draaideur: deze deur is vrijwel geheel van glas met een aantal toegevoegde rvs accenten om de stevigheid van de deur te waarborgen.

Het eindresultaat

Het Berkeley Hotel heeft nu prachtige entree van Boon Edam, die op een hele mooie manier gebruik maakt van het hout in de kuipwanden van de Crystal Tourniket. In combinatie met het volledig glazen deurenstel en de moderne verlichting sluit deze op maat gemaakte toegangsoplossing naadloos aan bij het prestigieuze merk Berkeley Hotel.

Stad:

Londen

Land:

Verenigd Koninkrijk

Product:

Crystal Tourniket draaideur

Segment:

Hotels & Restaurants

 

Neem Contact met Ons op

Boon Edam Nederland pand

Boon Edam Nederland B.V.

 

Vragen? Neem gerust contact met ons op!

Heeft u onze FAQ pagina al gezien?

© Royal Boon Edam International B.V.