Centraal Station Stockholm

Oorspronkelijk ontworpen in 1871, heeft het Centraal Station van Stockholm een lange en trotse geschiedenis die prachtige kunstwerken en architectuur in het oorspronkelijke gebouw bevat. Het gebouw zelf is historisch beschermd waardoor het de verplichting heeft om het verleden te behouden. Deze status houdt veel beperkingen in op het gebied van esthetiek.

Gebouweigenaar Jernhusen en architecten AIX werken al 15 jaar samen om het centraal station van Stockholm te herstellen in zijn vroegere glorie - met hedendaagse authenticiteit. Voor de inkom werd gezocht naar een oplossing die trouw moest zijn aan de authentieke schoonheid en sfeer van de oorspronkelijke ruimte, maar tegelijkertijd tegemoet moest komen aan de moderne eisen aan de verkeersstroom en energiebesparing.

“Het doel was om mensen de hele sfeer van dit historisch gebouw te laten zien, van vloer tot plafond. We wilden ook het oude en het nieuwe op natuurlijke wijze verenigen”, aldus Johan Rittsél, architect van AIX Architects.

DE OPLOSSING

Een set van drie volledige glazen, 3-vleugelige Crystal Tourniket automatische draaideuren met geïntegreerd luchtgordijn werden geïnstalleerd. Elke deur is in staat om een doorstroming van 1.740 personen per uur in beide richtingen te beheren. De deuren laten ook een duurzame klimaatbeheersing toe in het gebouw en zorgen voor een tochtvrije entree. De Crystal Tournikets hebben inklapbare deurvleugels die, naast de nooddeuren, een eenvoudige vluchtroute creëren in geval van nood - ideaal voor een groot publiekelijk gebied.

  
  

Project: Stockholm Central Station

Plaats

Stockholm

Land

Zweden

Producten

Crystal Tourniket

Neem Contact met Ons op

Boon Edam Nederland pand

Boon Edam Nederland B.V.

 

Vragen? Neem gerust contact met ons op!

Heeft u onze FAQ pagina al gezien?

© Royal Boon Edam International B.V.