Drents Museum

Het belangrijkste aspect van de nieuwe entree en uitbreiding van het Drents Museum is de consequente integratie van het museum in het weefsel van de stad. Een evenwichtig spel van gebouwen, landschap en water, creëert een nieuwe identiteit voor het uitgebreide museum. De nieuwe tentoonstellingsvleugel beslaat 2000 vierkante meter, allemaal onder de grond. Het verspringende, organische dak bestaat uit een openbare tuin dat de bestaande stadsparken met elkaar verbindt. Openingen in het dak laten het daglicht toe tot de tentoonstellingsruimten. De historische gevel is intact gebleven, maar het hele gebouw is opgeheven van de grond op een spectaculaire glazen plint.

Het bestaande koetshuis dient als de nieuwe hoofdentree, met daarin een automatische tweevleugelige draaideur van het type Duotour. De deur is uitgevoerd in hoogglans gepolijst rvs en voorzien van bijzondere kleurveranderende led-verlichting die meedraait in het plafond.

Project: Drents Museum

Plaats
Assen

Land
Nederland

Architect
Designed by Erick van Egeraat

Producten
Duotour

Segment
Recreatie & Vrije tijd (Musea)

Jaar
2015

Meer informatie over het Drents Museum vindt u hier.

Neem Contact met Ons op

Boon Edam Nederland pand

Boon Edam Nederland B.V.

 

Vragen? Neem gerust contact met ons op!

Heeft u onze FAQ pagina al gezien?

© Royal Boon Edam International B.V.