Erasmus MC

Midden in Rotterdam staat het grootste universitair medisch centrum die verbonden is aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Op de plek van een bestaand ziekenhuis is een nieuw complex gerealiseerd waar zorg, onderzoek en onderwijs samenkomen. Het Erasmus MC voldoet aan de meest actuele inzichten, waarbij de zelfredzaamheid en het welzijn van de patiënt voorop staat.

Verbinding

Door de nieuwbouw heeft het Erasmus MC nu de van losse gebouwen een verbinding gemaakt door middel van loopbruggen dat maakt het nu een efficiënt, compact en geïntegreerd geheel.

Bij het Erasmus MC draait alles om excellente zorg, wetenschappelijk is bewezen dat een prettige omgeving bijdraagt aan het welzijn van patiënten en medewerkers. Daarom spelen ruimte, daglicht, uitzicht, oriëntatie, groen en zelfredzaamheid een grote rol.

De medische stad

Het ziekenhuis lijkt op een medische stad met straten, pleinen, groen en gevels met een stedelijke uitstraling. Aan de randen van het ziekenhuis zorgt de glazen overkapte buitenruimtes voor verbinding met de stad. De buitenruimte heeft een lengte van 300 meter en een breedte van 20 meter, dit verbindt de bestaande bouw met de nieuwbouw. Ook staat er een 120 meter hoge kantoortoren die mooi past in de Rotterdamse skyline.

Vanuit het publieke gebied zijn alle afdelingen gemakkelijk te bereiken. Het gebied biedt structuur en is overzichtelijk. Dankzij de atria aan de voorgevels heeft het Erasmus MC zelfs tot de laagste niveaus daglicht. Het geheel van overzicht, uitzicht, daglicht, winkels en restaurants creëert een ideale ontmoetingsplek voor patiënten, medewerkers, studenten en bezoekers.

De inrichting van het gebouw is losgekoppeld van het casco-ontwerp, zodat de laatste inzichten en technische ontwikkelingen konden worden meegenomen. Dit maakt het Erasmus MC een gebouw van en voor de toekomst, waarbij zorg zowel letterlijk als figuurlijk om de patiënt heen wordt gebouwd.

Duurzaamheid

Het ziekenhuis beschikte bij ingebruikname over een Pharmafilterinstallatie. Groene daken zorgen voor vertraagde afvoer van regenwater. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van warmte- en koudeopslag.

Lees hier meer over duurzaamheid bij het Erasmus MC.

Veel toegangsproducten van Boon Edam

Door de jaren heen zijn er veel toegangsproducten van Boon Edam geïnstalleerd. Zo bevat de hoofdentree een aantal grote en hoge automatische draaideuren van het type Tournex. Daarnaast zijn er Cirsleslide gebogen automatische schuifdeuren en Tourlock high security draaideuren geplaatst. Verder is op de campus bij het Food Court ook nog een automatische Duotour draaideur met geïntegreerde schuifdeuren geïnstalleerd en zijn er nog vele andere toegangsoplossingen te vinden.

Neem Contact met Ons op

Boon Edam Nederland pand

Boon Edam Nederland B.V.

 

Vragen? Neem gerust contact met ons op!

Heeft u onze FAQ pagina al gezien?

© Royal Boon Edam International B.V.