Ergo verzekeringen

Het hoofdkantoor van ERGO Group AG bevindt zich in het centrum van Düsseldorf nabij de Rijn en is een van de grootste verzekeraars in Duitsland en Europa. Het beveiligingsconcept van het entreegebied in het lichtovergoten atrium in het hoofdgebouw en voor de zij-ingang moest worden herzien, waarbij Boon Edam een belangrijke bijdrage heeft geleverd.

Meer beveiliging in harmonie met design en esthetiek

Het Ergo hoofdkantoor met de Ergo toren behoort tot de meest indrukwekkend gebouwen in Düsseldorf. De Ergo toren zelf is een van de hoogste gebouwen in de stad. Dagelijks betreden meer dan 2000 medewerkers het gehele gebouwencomplex via de hoofd- en zij-ingang.

In een gezamenlijk project moest het veiligheidsconcept bij beide entrees worden herzien met nieuwe beveiligingsingangen. Deze moesten qua uiterlijk passen in het moderne en lichtovergoten entreegebied. De projectmanager van ERGO koos voor de Lifeline Speedlane Swing beveiligingspoortjes - of doorloopsluizen - met toegangscontrole in combinatie met Lifeline Winglock Swing toegangspoortjes voor toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers.

Slimme doorloopsluizen met toegangscontrole

De beveiligingsoplossingen in het Ergo-hoofdkantoor moesten aan bijzonder hoge eisen voldoen. Naast criteria voor gebouwveiligheid en esthetiek, lag er grote focus op toegangscontrole voor personen.

De Lifeline Speedlane doorloopsluizen zijn inmiddels geïnstalleerd in zowel de hoofd- als zij-ingangen met resp. vier en twee opstellingen om mensen in staat te stellen soepel te passeren en daarbij wachttijden bij de beveiligingspoortjes tijdens piekmomenten te vermijden. Een geïntegreerde kaartlezer in de poortjes regelt de toegangscontrole van medewerkers. Twee Winglock Swing toegangspoortjes geven rolstoelgebruikers en mensen met grote bagagestukken toegang tot het beveiligde gedeelte van het gebouw.

De Winglock Swing toegangspoortjes maken daarnaast deel uit van het vluchtrouteplan en hebben daarom een aanvullende besturing voor gebruik in vlucht- en reddingsroutes. Met behulp van een noodschakelaar kunnen de poortjes spanningsvrij gemaakt worden, waarna ze eenvoudig met de hand kunnen worden geopend. Het slanke design en de roestvrijstalen afwerking van de Speedlane Swing en Winglock Swing passen in de architectonische, lichtovergoten en open constructie van de lobbyruimtes.

Neem Contact met Ons op

Boon Edam Nederland pand

Boon Edam Nederland B.V.

 

Vragen? Neem gerust contact met ons op!

Heeft u onze FAQ pagina al gezien?

© Royal Boon Edam International B.V.