Fletcher Hotel

Het Fletcher hotel is een mijlpaal voor de stad Amsterdam. Het zestig meter hoge hotel heeft een compacte diameter van slechts 24 meter, wat resulteert in een karakteristiek slank silhouet langs de A2 richting Amsterdam Zuidoost.

Automatische Draaideur in de hoofdentree

De beperkte ruimte is zo efficiënt mogelijk gebruikt. De lobby en de koffiehoek zijn op de begane grond. De hoofdentree is voorzien van een half binnen, half buiten geplaatste automatische draaideur van het type Tourniket, met rank plafond en een aandrijving in de vloer. Deze energiebesparende draaideur past uitstekend in de ronde gevel en bij de vormen van het gebouw.

Een geheel glazen gevel schermt de met ronde ramen uitgeruste massieve buitenmuur en maakt het gebouw onderscheidend, onafhankelijk en transparant. De kleur blauw geeft het hotel een opvallende verschijning en zorgt tegelijkertijd voor een krachtige interactie met de lucht. De ringvormige blauwe patronen komen terug op het gelamineerde glas en creëren diepte. Door de ramen van de kamers en het licht op de gevel is het gebouw ‘s avonds prachtig verlicht. Vandaar dat het Fletcher Hotel duidelijk zichtbaar en herkenbaar is voor de omgeving, zeker na zonsondergang.

Stad:

Amsterdam

Land:

Nederland

Product:

Automatische Tourniket draaideur

Segment:

Hotels & Restaurants

Jaar:

2012

 

Neem Contact met Ons op

Boon Edam Nederland pand

Boon Edam Nederland B.V.

 

Vragen? Neem gerust contact met ons op!

Heeft u onze FAQ pagina al gezien?

© Royal Boon Edam International B.V.