Goede Doelen Loterijen

De Goede Doelen Loterijen hebben aan de Amsterdamse Beethovenstraat een nieuw onderkomen gevonden. Het is het meest duurzaam gerenoveerde pand van Nederland, met het BREEAM-certificaat Outstanding. Een custom made tourniquetdeur van Boon Edam geeft de bezoeker toegang tot het bijzondere gebouw. Cees Zuidervaart van Benthem Crouwel Architects was als bouwkundig projectleider nauw betrokken bij de totstandkoming van het bijzondere gebouw: "Op het moment dat ik hier zelf naar binnenloop, heb ik altijd nog het wauw-gevoel."

De Goede Doelen Loterijen waren voorheen gehuisvest in verschillende panden aan de Van Eeghenstraat, met uitkijk op het Amsterdamse Vondelpark. Voor de ruim 600 medewerkers van de loterijen werd dit echter te klein. Dus werd er gezocht naar een pand om te vernieuwbouwen, op loopafstand van een station en binnen de Ring. Op de hoek van de Prinses Irenestraat en de Beethovenstraat in Amsterdam-Zuid werd een nieuw onderkomen gevonden dat aan deze eisen van de organisatie voldeed. Rondom het casco van een leegstaand en verwaarloosd gebouw is een geheel nieuw kantoorpand ontworpen door Saartje van der Made van Benthem Crouwel Architects. Het resultaat is het meest duurzaam gerenoveerde pand van Nederland, met het BREEAM-certificaat Outstanding.

» Download de volledige case study van Goede Doelen Loterijen hier

  
  

Project: Goede Doelen Loterijen

Meer informatie over het kantoorgebouw Goede Doelen Loterijen vindt u op de website.

Plaats

Amsterdam

Land

Nederland

Opdrachtgever

Goede Doelen Loterijen, Amsterdam

Producten

Tourniket
Twinglock

Segment

Kantoorgebouwen

Architect

Benthem Crouwel Architects

Aannemer

J.P. van Eesteren B.V.

Fotografie

Jan Willem Schouten (Jaws Media)

Neem Contact met Ons op

Boon Edam Nederland pand

Boon Edam Nederland B.V.

 

Vragen? Neem gerust contact met ons op!

Heeft u onze FAQ pagina al gezien?

© Royal Boon Edam International B.V.