HanseMerkur Verzekeringsgroep

Architecten Wasfy Taha en Fionn Mögel van Querkopf-Architekten kregen de opdracht om een nieuw gezicht te creëren voor het verzekeringsbedrijf Hanse Merkur in Hamburg. Wat de architecten opviel in het bestaande gebouw nabij het Dammtor-treinstation was een inconsistente 'architecturale mix'.

De kantoren van het traditionele bedrijf zijn gevestigd in het historische oude gebouw 'Haus Wedells', dat bestaat uit een structuur uit de jaren 90 en een glazen atrium. Een uitgebreide entreehal werd gebruikt om de link te leggen tussen de verschillende tijdperken, terwijl het volgens de architecten een dramatisch architecturaal statement maakte.

De architecten van Querkopf-Architekten besloten om het entreegebied te ontwerpen als een sculptuur, waarbij het 'verleden' en het 'heden' architectonisch zouden worden samengevoegd tot 'de toekomst'. Dit komt niet alleen tot uiting in het futuristische ontwerp, maar ook in de gebruikte materialen. Er is bewust 'outside the box' gedacht en de entreehal is ontworpen als een expressieve voortzetting van het glazen atrium naar de stedelijke ruimte. De basisvorm van de entree is een rechthoekig paviljoen met een zes meter doorlopende glazen façade en een volledig glazen plafond dat zich uitstrekt over zes meter zonder steunen.

Voor de hoofdentree leverde Boon Edam een Crystal Tourniket volglazen draaideur die prachtig tot z'n recht komt in de glazen façade. In de lobby achter de tourniquetdeur bevindt zich een rij zwart met witte Speedlane Swing doorloopsluizen om het ongeautoriseerd betreden van het gebouw te voorkomen.

Timelapse bouw

In de video hieronder kunt u een timelapse van de bouw bekijken met het eindresultaat van buiten en binnen:

Stad:

Hamburg

Land:

Duitsland

Product:

Crystal Tourniket draaideur
Speedlane Swing doorloopsluizen

Segment:

Kantoorgebouwen

Jaar:

2016

 

Neem Contact met Ons op

Boon Edam Nederland pand

Boon Edam Nederland B.V.

 

Vragen? Neem gerust contact met ons op!

Heeft u onze FAQ pagina al gezien?

© Royal Boon Edam International B.V.