Havengebouw

Het Havengebouw in Amsterdam is één van de laatste door architect Willem Marinus Dudok ontworpen gebouwen. Fokkema & Partners Architecten is in 2013 gevraagd een voorstel te maken voor de revitalisatie van de entreehal en het restaurant van het Havengebouw.

Het bijzondere gemeentelijk monument aan het IJ in Amsterdam werd in 1960 geopend. Door verbouwingen in de afgelopen decennia was met name de entree van het gebouw haar oorspronkelijke allure verloren en was het restaurant gedateerd geraakt.

Uitnodigend

Voor het architectenbureau was het terugbrengen van de sfeer van Dudok uitgangspunt bij het ontwerp. De nieuwe entreehal is een uitnodigende ruimte geworden, met een royale ontvangstbalie, voldoende wachtruimte en een nieuwe, opvallende verbindingstrap naar de eerste etage. Ook de oorspronkelijke witmarmeren trap is in 1990 gesloopt, om plaats te maken voor kantoorruimten.

Tourniquetdeuren en beveiligingspoortjes door Boon Edam

In de hoofdentree bevind zich een draaideur van het type Tourniket van Boon Edam. De Tourniket beschikt over een glazen plafond en bijzondere, verticale, taps toelopende luchtgordijnen in dezelfde kleurstelling.

In de lobby bevindt zich een aantal beveiligde doorloopsluizen van het type Speedlane 900 en beveiligingspoortjes van het type Winglock 900 om ongeautoriseerde toegang binnen het Havengebouw te voorkomen.

Duurzaam en comfortabel

Naast de een nieuwe transparante tourniquet met luchtgordijn heeft het architectenbureau tevens de installaties van het Havengebouw vernieuwd. Met isolerende en zonnewarmtewerende beglazing, een geluiddempend plafond en overal toegepaste dimbare ledverlichting zorgt dit voor een duurzaam en comfortabel interieur.

  
  

Neem Contact met Ons op

Boon Edam Nederland pand

Boon Edam Nederland B.V.

 

Vragen? Neem gerust contact met ons op!

Heeft u onze FAQ pagina al gezien?

© Royal Boon Edam International B.V.