Hotel Renaissance Amsterdam Schiphol Airport

Het Renaissance Amsterdam Schiphol Airport heeft 250 luxe hotelkamers, een restaurant, een hotelbar, diverse vergaderfaciliteiten, een 24-hour fitness en 150 parkeerplaatsen. De vestiging van het luxe merk van hotelketen Marriott richt zich op de zakelijke reiziger die waarde hecht aan lokale, verrijkende ervaringen tijdens het verblijf. Het hotel ligt aan de rand van het Amsterdamse Bos en op steenworp afstand van luchthaven Schiphol en is ontworpen door Mulderblauw architecten.

Aan de eentreezijde (de polderzijde) kent het hotel met een oppervlakte van ruim 13.000 m2, een hoogte van twee bouwlagen. Deze hoogte bouwt zich aan de zijde van de Ringvaart op tot zes lagen. De gevel van het hotel bestaat uit een lichte, bonte baksteen met veel reliëf, verspringingen en metselwerkverbanden. De ramen van de hotelkamers worden geaccentueerd door een messing zijpaneel. In dit paneel is een abstract natuurpatroon te zien, waardoor het gebouw ook in details een verbinding heeft met het Amsterdamse Bos.

Als hoofdentree leverde Boon Edam een automatische draaideur van het type Duotour. Deze automatische tourniquetdeur met een set geïntegreerde schuifdeuren is een bewezen oplossing voor hotels waar dagelijkse een aanzienlijke hoeveelheid personen naar binnen en buiten bewegen.

Stad:

Aalsmeer

Land:

Nederland

Producten:

Segment:

Hotels en Restaurants

Jaar:

2018

Architect:

Architect: Mulderblauw Architecten
Aannemer: Slavenburg Bouw

Fotografie:

Architectuurfotografen.nl

 

Neem Contact met Ons op

Boon Edam Nederland pand

Boon Edam Nederland B.V.

 

Vragen? Neem gerust contact met ons op!

Heeft u onze FAQ pagina al gezien?

© Royal Boon Edam International B.V.