KBK Bouwgroep

De KBK Bouwgroep in Volendam heeft zich de laatste jaren ontwikkeld als een sterk netwerkgerichte organisatie. KBK produceert en ontwikkelt gebouwen met solide en betrouwbare netwerkpartners. Het bestaande gebouw van KBK aan de Morseweg 1 kon de nieuwe bedrijfsprocessen niet langer meer faciliteren. Het bestaande gebouw was in de afgelopen decennia gefaseerd gebouwd. De bestaande ruimtelijk structuur van het gebouw karakteriseerde zich door een grote geslotenheid. De nieuwe structuur, met de toepassing van transparante scheidingswanden en grotere teamruimten, geeft fysiek vorm aan de nieuwe organisatie opvatting van KBK.

De gevels hebben een ingrijpende wijziging in de verschijningsvorm ondergaan om een eigentijdse uitstraling te krijgen die past bij het ‘nieuwe’ KBK. Van een massa met gaten (kozijnen) in het vlak, naar gevels met grote glasvlakken die omkaderd zijn. De kaders zijn van aluminium. De glasvlakken hebben een horizontale geleding door het toepassen van forse aluminium dorpels. Verticaal is de beglazing structureel bevestigd. De plint van het gebouw is uitgevoerd in genuanceerd metselwerk. De bakstenen hebben een maat van 400x100x40 mm. Deze steenmaat draagt bij aan het horizontale karakter van de gevels. Ter plaatse van de entree wordt het glas binnen de kaders naar voren gehaald. Het glas is volledig structureel beglaasd (geen stijlen en dorpels). Het speciale glas heeft een kleuraccent (grijs-blauw).

Het gebouw is zeer duurzaam getransformeerd door een goede isolatie en het toepassen van warmte-koude opslag en zonnepanelen. Het is het eerste energie neutrale bedrijfsgebouw in de gemeente Edam-Volendam.

Koninklijke Boon Edam plaatste automatische schuifdeuren met speciaal glas in de hoofdentree. Aan de zijkant van het pand zijn automatische schuifdeuren geplaatst als personeelsentree.

De bouw is mei 2017 gestart. De realisatie van dit project is gefaseerd uitgevoerd. Tijdens de bouw bleef het gebouw in gebruik. In april 2019 is het gebouw geopend en volledig in gebruik genomen.

Plaats:

Volendam

Land:

Nederland

Producten:

Automatische Schuifdeur

Segment:

Kantoorgebouwen

Architect:

Exterieur en interieur: Kuiper Steur Architecten BNA
Balie & kantine: Ostudio Interior Design

 

Neem Contact met Ons op

Boon Edam Nederland pand

Boon Edam Nederland B.V.

 

Vragen? Neem gerust contact met ons op!

Heeft u onze FAQ pagina al gezien?

© Royal Boon Edam International B.V.