Naturalis Biodiversity Center

Naturalis Biodiversity Center is een onderzoeksinstituut en natuurhistorisch museum in de Zuid-Hollandse stad Leiden. Op zaterdag 31 augustus 2019 heeft het gerenoveerde en uitgebreide Naturalis Biodiversity Center opnieuw de deuren geopend. Het gebouwencomplex - ontworpen door Neutelings Riedijk Architecten - is in omvang bijna verdubbeld. Het gebouw heeft een indrukwekkend atrium en bestaat uit een stapeling van museumzalen. Boon Edam leverde 2 grote, automatische tourniquetdeuren in de spectaculaire gevel voor de entrees Oost en West.

  
  

Atrium

Bij binnenkomst door de automatische tourniquetdeur wacht de bezoekers bij aankomst in het spectaculaire atrium een verrassing: de buitengevel die een wit betonnen uiterlijk heeft, is binnen bekleed met eikenhout. Binnen het gebouwencomplex van Naturalis vormt het atrium het verdeelcentrum: van hieruit worden alle onderdelen ontsloten. Op de begane grond, onder de nieuwe tentoonstellingszalen, zijn daarbij de meest publieke functies van de instelling ondergebracht: een gratis toegankelijk educatiecentrum met de naam Live Sciences, het restaurant, de winkel en het auditorium.

Automatische draaideuren in de hoofdentree

De automatische draaideuren met ingebouwd luchtgordijn in het plafond in de voor- en achtergevel bieden jaarlijks toegang aan een groot aantal bezoekers die probleemloos en comfortabel naar binnen en naar buiten moeten kunnen lopen. Sinds de opening op 31 augustus 2019 ontving het museum in vier maanden tijd een recordaantal van 275.000 bezoekers. In 2015, het laatste hele jaar dat het museum in de oude vorm geopend was bezochten ‘slechts’ 345.0000 mensen het museum. Door de toepassing van 2 automatische Tournex draaideuren als hoofdentrees wordt een optimale doorstroom van bezoekers gegarandeerd en blijft het binnenklimaat optimaal gescheiden van het buitenklimaat.

Stad

Leiden

Land

Nederland

Producten

Tournex automatische draaideur

Segment

Recreatie en Vrije Tijd

Fotografie

©egbertdeboer.com

 

Neem Contact met Ons op

Boon Edam Nederland pand

Boon Edam Nederland B.V.

 

Vragen? Neem gerust contact met ons op!

Heeft u onze FAQ pagina al gezien?

© Royal Boon Edam International B.V.