OKO Toren

Het OKO-gebouw (Russisch voor OOG) is een tweedelige wolkenkrabber gelegen op plaats 16 in het Internationaal Zakencentrum van Moskou, aan de oever van de rivier de Moskva. Het gebouw heeft een 354,1 meter hoge noordtoren en een 245 meter hoge zuidtoren.

De noordelijke toren van de OKO heeft 49 verdiepingen en is voornamelijk ontworpen voor kantoren. De zuidelijke toren van de OKO bestaat voornamelijk uit appartementen. Op de onderste verdiepingen van gebouwen is een recreatiegebied met een fitnesscentrum, cafés, restaurants en open ruimte. De totale oppervlakte van het complex is 249.000 m2.

Over de OKO-toren

De OKO-toren is ontworpen door Skidmore, Owings en Merrill, een Amerikaans architectenbureau, dat ook de verantwoordelijk was voor het ontwerp van 's werelds hoogste wolkenkrabber, de Burj Khalifa in Dubai. Het interieur is ontworpen door de wereldberoemde architect Massimo Iosa Ghini, wiens portfolio onder meer het interieur van het hoofdkantoor van Ferrari en Maserati omvat. Het Turkse bedrijf Ant Yapi fungeerde als de algemene aannemer voor de bouw en de Capital Group was de investeerder.

De OKO-toren won de het prestigieuze FIABCI International Prix d'Excellence 2016 en ontving twee beeldjes tegelijk bij de nominaties voor Residential Real Estate voor Hoogbouw en kantoorvastgoed.

Boon Edam Rusland heeft bijgedragen aan de externe en interne uitstraling van het complex door de plaatsing van automatische Tourniket draaideuren en volglazen Crystal Tourniket draaideuren bij de entrees. Daarnaast staat in de lobby een enorme opstelling van Swinglane 900 beveiligde doorloopsluizen en Winglock 900 beveiligde toegangspoortjes.

Neem Contact met Ons op

Boon Edam Nederland pand

Boon Edam Nederland B.V.

 

Vragen? Neem gerust contact met ons op!

Heeft u onze FAQ pagina al gezien?

© Royal Boon Edam International B.V.