PULSE TU Delft

In opdracht van de TU Delft heeft Ector Hoogstad Architecten ‘Pulse’; een interfacultair onderwijscentrum met ruimte voor nieuwe onderwijsvormen, waar studenten en docenten elkaar ontmoeten en kennis en ervaringen met elkaar te delen, ontworpen. Pulse, een innovatief studielandschap midden op de campus, biedt de TU Delft ruimte voor eigentijdse vormen van onderwijs. Het gebouw huisvest dertien zalen, waarvan tien eigentijdse onderwijszalen en drie ruimtes met een informele sfeer en bijzondere kenmerken. In totaal gaat het om 1020 onderwijsplekken en 275 studiewerkplekken. Op de begane grond bevindt zich een food market.

Op de campus maakt Pulse onderdeel uit van de Learning Environment die wordt gevormd door de Library, de aula en een deel van Industrieel Ontwerpen (IO). Pulse sluit hier qua locatie en programma op aan, én versterkt straks de aantrekkingskracht van de TU als geheel. Samen met de TU Delft is alle kennis op het gebied van duurzaamheid, onderwijsontwikkeling, techniek en gebruik samengebracht. Door Pulse blijft de TU Delft zich internationaal profileren, het is een icoon op de campus.

Duurzaam gebouw

Pulse is energieneutraal en dus een uiterst duurzaam gebouw. Het heeft (het op dit moment hoogst haalbare) energielabel A++++ toegewezen gekregen. Een geavanceerd gebouwbeheersysteem zorgt dat naar behoefte kunstlicht, lucht, warmte en/of koude wordt toegevoegd. Bijzonder is de toepassing van gelijkspanning, waardoor gebruikers van elektrische energie direct aangesloten zijn op de 490 zonnepanelen (750 m2) op het dak van het gebouw. Daarmee heeft de TU Delft een van de eerste gelijkstroomnetwerken in de utiliteitsmarkt gerealiseerd. Normaal gesproken draait een gebouw, dat zelf stroom opwekt, op wisselstroom. Bij Pulse wekken de zonnecellen gelijkstroom op. Die kan, zonder tussenkomst van zware transformatoren, direct en zonder energieverlies worden benut voor laptops, tablets, smartphones en verlichting.

Als entree leverde Boon Edam een handbediende draaideur van het type Tourniket.

Pulse is op 30 augustus 2018 officieel geopend.

Stad:

Delft

Land:

Nederland

Producten:

Segment:

Onderwijsinstellingen

Jaar:

2018

Architect:

Architect: Ector Hoogstad

Fotografie:

Petra Appelhof Fotografie

 

Neem Contact met Ons op

Boon Edam Nederland pand

Boon Edam Nederland B.V.

 

Vragen? Neem gerust contact met ons op!

Heeft u onze FAQ pagina al gezien?

© Royal Boon Edam International B.V.