10 Queen Street Place, Riverscape - Renovatie

Een memorabel project aan de oever van de Theems

Londen is een levendige, drukke en mooie stad, met constante innovatie en unieke architectuur. De ontwikkelingen zijn elk jaar groter en concurrerender. Met de verwachting dat kantoorwerkruimtes steeds opener en flexibeler worden, is de eis voor integreerbare beveiliging een complexe taak geworden. Dit had o.a. tot gevolg dat het bestaande Riverscape gebouw op 10 Queen Street Place een hoognodige renovatie moest ondergaan om aan te sluiten bij de trend van open atria, flexibele vloeroppervlakte en bruikbare dakruimte.

  
  

Riverscape ligt naast de Southwark-brug en op een paar minuten lopen van het bruisende gedeelte van Cannon Street Station. De kantoorruimte met meerdere verdiepingen - oorspronkelijk geopend in 1980 - was een moderne ontwikkeling die in het gewilde gebied van de rivier de Theems. Dit project werd van top tot teen op de schop genomen, waarbij de originele Boon Edam toegangsoplossingen werden geüpgraded naar nieuwere, meer innovatieve producten.

Binnen dit project werden het interieur en exterieur drastisch veranderd en uitgebreid met nieuwe volglazen draaideuren in de hoofdentree en beveiligingspoortjes met toegangscontrole (doorloopsluizen) op diverse locaties binnen het gebouw.

Moderniseren van beveiligingspoortjes

De hoofdarchitect was Aukett Swanke die samen met de interieurontwerpers Barr Gazetas het ontwerp van de renovatie leidde met als hoofdaannemer Overbury. Omdat Boon Edam vele jaren daarvoor was betrokken bij dit gebouw bij de installatie van de oude beveiligingspoortjes en draaideuren, waren het gebouw en de eisen reeds bekend bij de adviesteam van Boon Edam. Het is één van de veel voorkomende voorbeelden waarbij gedateerde installaties worden vervangen door nieuwere beveiligingsproducten die het uiterlijk van de toegang moderniseren en voldoen aan de laatste stand der techniek.

Stad:

Londen

Land:

Verenigd Koninkrijk

Product:

Segment:

Kantoorgebouwen

Architect:

Architect: Aukett Swanke
Designer: Barr Gazetas

Fotografie:

Philip Vile Photography

 

Neem Contact met Ons op

Boon Edam Nederland pand

Boon Edam Nederland B.V.

 

Vragen? Neem gerust contact met ons op!

Heeft u onze FAQ pagina al gezien?

© Royal Boon Edam International B.V.