ROC Leidschenveen

Dicht bij het centrum en direct naast het treinstation ligt de nieuwbouw voor ROC Mondriaan Leidschenveen, Den Haag. Het schoolgebouw is met veel aandacht voor duurzaamheid ontworpen door Ibelings van Tilburg architecten. Alle entreeonderdelen op het maaiveld, zoals de parkeergarage en de fietsenstalling komen uit in de publiekstoegankelijke hoofdentree. Hier bevinden zich de receptie en de informatiebalie. Vanuit de hoofdentree voert één punt met toegangscontrole naar het atrium, dat een laag hoger ligt.

De hoofdentree bestaat uit het zgn. MFE-concept van Boon Edam. Feitelijk wordt daarbij de traditionele grote entree vervangen door een drietal ‘kleinere’ systemen: twee energiebesparende draaideuren met daartussen een vluchtdeur die in geval van nood open kan of een automatische schuifdeur. Deze oplossing biedt een hogere capaciteit, meerdere vluchtwegmogelijkheden in noodsituaties en is een ideaal voor mindervaliden en het afleveren van goederen. Omdat de drie entreesystemen volledig geïntegreerd zijn vormt het eindresultaat echt een eenheid.

Project: ROC Mondriaan Leidschenveen

Plaats

Den Haag

Land

Nederland

Architect

Ibelings van Tilburg Architecten

Producten

MFE Tourniket draaideur

Segment

Onderwijsinstellingen

Jaar

2012

Neem Contact met Ons op

Boon Edam Nederland pand

Boon Edam Nederland B.V.

 

Vragen? Neem gerust contact met ons op!

Heeft u onze FAQ pagina al gezien?

© Royal Boon Edam International B.V.