Stedelijk Museum

De nieuwe vleugel van het Stedelijk Museum is een wit bouwvolume, nagenoeg volledig naadloos, dat wordt ondersteund door witte kolommen. Deze schijnbaar zwevende vorm, bijgenaamd ‘de badkuip’, gaat aan de bovenzijde over in een breed, plat dak met luifel.  Daaronder biedt het ruimte aan een auditorium en tentoonstellingsruimten op de eerste verdieping, met boven de luifel de kantoren van het museum. De begane grond, waar zich de entree, museumwinkel en restaurant bevinden, is voorzien van een glazen buitenwand. 

De hoofdingang van het Stedelijk Museum is verplaatst naar het Amsterdamse Museumplein en is voorzien van een tweetal automatische volglazen Crystal Tourniket draaideuren met een hoogte van maar liefst 3000mm. De draaideuren beschikken over volglazen roldeuren ten behoeve van de nachtafsluiting en vormen een veelzijdige entree die zowel stijlvol, functioneel en energiebesparend is en die perfect past bij de architectuur van het nieuwe pand.

Project: Stedelijk Museum

Plaats

Amsterdam

Land

Nederland

Architect

Benthem Crouwel Architekten, Amsterdam

Producten

Crystal Tourniket

Segment

Recreatie & Vrije tijd (Museum)

Jaar

2012

Meer informatie over het Stedelijk Museum vindt u hier.

Neem Contact met Ons op

Boon Edam Nederland pand

Boon Edam Nederland B.V.

 

Vragen? Neem gerust contact met ons op!

Heeft u onze FAQ pagina al gezien?

© Royal Boon Edam International B.V.