TU/e Campus - Gebouw Flux

Flux is het nieuwe onderkomen voor de TU/e-faculteiten Electrical Engineering en Technische Natuurkunde. Het gebouw behoort tot de zuinigste utiliteitsgebouwen van Nederland en wordt volledig duurzaam verwarmd door gebruik van warmte-koude-opslag.

Gunstig energieverbruik

Het Flux gebouw heeft Energielabel A++ en een bijzonder goede Energieprestatiecoëfficiënt van 0,6, terwijl het wettelijke maximum 1,3 is. Het gebouw wordt verwarmd en gekoeld door middel van betonkernactivering. Hierbij wordt eerst de betonmassa geleidelijk verwarmd of gekoeld, die vervolgens de omgeving op temperatuur brengt. Dat is gunstig voor het energieverbruik, en het zorgt voor een aangenaam stabiele binnentemperatuur.

De gevels van Flux hebben verder een zeer hoge isolatiewaarde, op het dak van de laagbouw ligt een groendak en op het dak van de hoogbouw ligt zo'n 300 vierkante meter aan zonnepanelen.

Automatische Tourniket draaideur hoofdentree

Als hoofdentree van het gebouw is gekozen voor een automatische Tourniket draaideur met 4 deurvleugels. De tourniquetdeur houdt het binnen- en buitenklimaat optimaal van elkaar gescheiden en bespaart energie door het significant verminderen van het schoorsteeneffect dat optreedt als gevolg van de hoge ruimte direct achter de deur.

Stad

Eindhoven

Land

Nederland

Producten

Tourniket automatische draaideur

Segment

Onderwijsinstellingen

Fotografie

Petra Appelhof Fotografie

Neem Contact met Ons op

Boon Edam Nederland pand

Boon Edam Nederland B.V.

 

Vragen? Neem gerust contact met ons op!

Heeft u onze FAQ pagina al gezien?

© Royal Boon Edam International B.V.