Uppsala Universiteit - Het Segerstedthuset-gebouw

Art in Motion door Ethereal Light Installation Artist - Spencer Finch

Bij het betreden van het nieuwe Segerstedthuset-gebouw bij de Universiteit van Uppsala in Zweden worden gasten, studenten en werknemers vrolijk begroet door een kleurrijke tourniquetdeur. Deze unieke draaideur is een kunstwerk van de beroemde Amerikaanse kunstenaar Spencer Finch en heeft de toepasselijke naam 'The Colour Wheel'. De kunstenaar is het meest bekend om installaties die de aard van licht, kleur en geheugen visualiseren.

Draaiende Entree die de Hoofden laat Draaien

De Universiteit van Uppsala is de oudste onderzoeksuniversiteit in de Noordse regio en deze grote faciliteit is gevestigd in Uppsala, Zweden - met 45.000 studenten. Het nieuwe Segerstedthuset-gebouw, ontworpen door 3XN, is een multifunctionele uitbreiding van de universiteit en werd geconceptualiseerd en gebouwd als een moderne werkplek voor onderzoekers, universiteitsbestuur en management. Bekijk de video hieronder om de deur in actie te zien:

  
  

Duurzaam Gebouwd Zilver gecertificeerd

De tourniquetdeuren hebben een diameter van 3000 mm en een totale hoogte van 2400 mm en de 6 glazen deurpanelen vormen het canvas voor de lichtinstallatiekunstenaar. Tussen het glas is een kleurenfilm aangebracht die een echt opmerkelijke en memorabele instapervaring creëert. Het Segerstedthuset-gebouw werd gebouwd als een duurzaam gebouw en voldoet aan hoge normen op het gebied van efficiënt energiegebruik, deugdelijke materiaalkeuzes en een stille binnenomgeving. Het gebouw is Duurzaam Gebouwd Zilver gecertificeerd door het Zweedse Green Building Council.

Duurzaam Gebouwd is een Zweedse milieucertificering voor duurzame gebouwen die een goede leef-, werk- en speelomgeving bieden. Certificering hierop vindt plaats aan de hand van zestien verschillende indicatoren gerelateerd aan energieverbruik, binnenmilieu en materiaalgebruik.

De Duurzaam Gebouwd certificering is ontwikkeld voor de Zweedse markt en is daarom gebaseerd op bouw- en overheidsvoorschriften en Zweedse bouwpraktijken. Meer dan 1000 gebouwen in Zweden zijn inmiddels gecertificeerd.

Duurzaam Gebouwd kent drie verschillende certificeringen: goud, zilver en brons. Alle aanvragen worden beoordeeld en gekeurd door een derde partij. Dit betekent dat elke aanvraag wordt beoordeeld door onafhankelijke specialisten die ervoor zorgen dat het gebouw voldoet aan de milieueisen. Duurzaam Gebouwd is eigendom van en wordt ontwikkeld door de Zweedse Green Building Council, die ook de certificeringen uitvoert. De nieuwste versie van het systeem is Environment Building 3.0, dat vanaf 1 januari 2018 verplicht wordt voor alle nieuwe registraties.

Een Uitstekende Samenwerking

Bij projecten als deze zijn veel partijen betrokken en bij dit project werkten samen met:

Stad:

Uppsala

Land:

Sweden

Product:

Tourniket Automatische Draaideur

Segment:

Onderwijsinstellingen

Jaar:

2017

Architect:

3XN

Klant:

Akademiska Hus

NCC

Boon Edam Projectleider:

Victor Lennman

Neem Contact met Ons op

Boon Edam Nederland pand

Boon Edam Nederland B.V.

 

Vragen? Neem gerust contact met ons op!

Heeft u onze FAQ pagina al gezien?

© Royal Boon Edam International B.V.