VU Campus Universiteitsgebouw

Het nieuwe universiteitsgebouw aan de De Boelelaan in Amsterdam beslaat 31.000 m3 en is een multifunctioneel gebouw dat door Team V Architectuur ontworpen is. Het duurzame, innovatieve en multifunctionele gebouw is samen met het O|2 Labgebouw en het Onderzoeksgebouw VU de vervangende nieuwbouw voor het W&N gebouw. Gedurende 2020-2021 zal het pand gefaseerd in gebruik worden genomen.

Multifunctioneel universiteitsgebouw

Het nieuwe universiteitsgebouw is een multifunctioneel gebouw. De begane grond en lagere etages zijn voor onderwijs en voorzieningen, op de hogere etages vindt onderzoek plaats en is de faculteit gehuisvest. In het gebouw komen onderwijs, wetenschap en bedrijfsleven samen. Studenten en medewerkers van met name de bètawetenschappen gaan hier werken en onderzoek doen. Het atrium op de begane grond wordt een levendige plek waar plaats is voor horecagelegenheden en andere voorzieningen zoals winkels. De onderwijsruimtes zijn ook geschikt als theater- en filmzalen en onder het gebouw is een parkeergarage voor circa 600 auto's en 1.600 fietsen.

  
  

Duurzaam Gebouw

Het nieuwe universiteitsgebouw is een duurzaam gebouw met de ambitie om te voldoen aan de criteria voor het keurmerk Breeam Excellent. Duurzame maatregelen zijn vanaf de start van het ontwerp meegenomen en met behulp van de toekomstige bewoners verder uitgewerkt. Zo onstaat een leefbaar, energiezuinig en levensduurbestendige omgeving.

Maximaal duurzaam bouwmateriaal, natuurlijke energiebronnen (warmte en koude opslag), energiezuinige lichtbronnen en energiezuinige apparatuur zoals liften, automatische deuren, roltrappen, armaturen, waterbesparend sanitair maken het gebouw optimaal duurzaam.

Gastvrije uitstraling

Door de transparante vormgeving heeft het gebouw een gastvrije uitstraling. Het innovatieve ontwerp bevat een flexibele indeling waardoor het goed kan inspelen op de veranderende wensen en behoeften van gebruikers in de toekomst. Boon Edam plaatste in totaal 4 automatische tourniquetdeuren met een hoogte van 3 meter onder de kap, 2 aan de zijde van de De Boelelaan en 2 aan de zijde van het Campusplein.

Stad

Amsterdam

Land

Nederland

Producten

Tourniket automatische draaideur

Segment

Onderwijsinstellingen

Neem Contact met Ons op

Boon Edam Nederland pand

Boon Edam Nederland B.V.

 

Vragen? Neem gerust contact met ons op!

Heeft u onze FAQ pagina al gezien?

© Royal Boon Edam International B.V.