World Trade Centre China, Fase III

Het indrukwekkende China World Trade Center is het hoogste bouwwerk in Beijing en het middelpunt van het Central Business District. Het gebouw belichaamt rustige en doelgerichte elegantie en de multifunctionele wolkenkrabber staat in verfrissend contrast met de wirwar van nieuwe gebouwen in het snel groeiende gebied.

De robuuste basis van de toren is naadloos gevouwen in het bestaande stedelijk weefsel en verankert vidueel de taps toelopende spits. De begane grond bevat duidelijk georgansieerde entreepartijen tot diverse kantoren in het westelijke deel en een hotel in het oostelijke deel. Gefrit glas en metalen vinnen op de gevels van de toren verminderen de zonnewarmte, terwijl tegelijkertijd de daglichttoetreding gemaximaliseerd wordt. Deze functies hadden een duidelijke bijdrage aan het behalen van de LEED Gold certificering. Het bewerkte oppervlak leest als een waterval van licht en details.

Naast een Duotour draaideur met geïntegreerde schuifdeuren plaatste Boon Edam een bijzondere Tourniket draaideur van 6.3 m hoog. Het draaiende gedeelte is 5.5m hoog en de kap boven de deur 0.8m.

De toren markeert de derde fase van het China World Trade Center ontwikkeling. Het ligt direct ten zuidwesten van China World Trade Center fase 3B, een 58-verdiepingen tellende toren ontworpen door architect Skidmore, Owings & Merrill en die is gepland om te openen in 2016.

Plaats

Beijing

Land

China

Architect

Skidmore, Owings & Merrill

Producten

Tourniket, Duotour

Segment

Kantoorgebouwen

Jaar

2010

 

Meer informatie over het World Trade Centre China leest u hier

 

Neem Contact met Ons op

Boon Edam Nederland pand

Boon Edam Nederland B.V.

 

Vragen? Neem gerust contact met ons op!

Heeft u onze FAQ pagina al gezien?

© Royal Boon Edam International B.V.