tabs

Onderhoud aan Automatische Deuren

Beschrijving

Alle automatische draaideuren, schuifdeuren, vouwdeuren en tourniquetdeuren (draaideuren) die zich horizontaal bewegen en die na april 2013 zijn geïnstalleerd, vallen onder de EN 16005 norm voor automatische deuren. Deze norm is leidend op het gebied van veiligheid van personen bij het gebruik van automatisch aangedreven deuren. De EN 16005 schrijft voor dat het veiligheidsniveau gedurende de gehele levensduur van de deur aan de richtlijnen in de norm moet voldoen. De beheerder, verantwoordelijke of eigenaar van een gebouw is hierbij verplicht de deur in optimale staat te houden. Dit om te voorkomen dat mensen beknelt raken, opgesloten worden of dat de deur niet meer reageert. Periodiek onderhoud voorkomt dit soort problemen.

De onderhoudsmonteurs van Boon Edam worden getraind en opgeleid om voor elke storing aan onze (automatische) deuren een oplossing te vinden. Onze serviceauto’s zijn volledig geoutilleerd, dus de monteur heeft zijn eigen complete onderdelenmagazijn en werkplaats voor de deur staan.

Contracten

Boon Edam biedt op maat gemaakte onderhoudscontracten voor uw automatische deuren die u de optimale service en kwaliteit geven en desgewenst voorrang geven bij een storing. Omdat elk gebouw, beleid en iedere visie van eigenaren verschillend is, biedt Boon Edam een aantal contractvormen aan.

Werkzaamheden behorende bij het pakket

Basic      Intermediate Advanced Op-maat 
Algehele functiecontrole ?
Het uitvoeren van het afgesproken aantal beurten ?
Het controleren/afstellen van elektrische en/of hydraulische aandrijfunits (indien aanwezig) ?
Het controleren, afstellen en smeren van alle bewegende delen, scharnieren, draaipunten en sloten  ?
100% korting op de hieronder vermelde voorrijkosten bij tussentijdse storingen    ?
100% korting op arbeidsloon bij tussentijdse storing   ?
100% korting op materiaalkosten     ?

Zaken die niet onder een contract vallen zijn: glasschade, vervangen van lampen, storingen die ontstaan door onjuist gebruik en/of vandalisme of voortvloeien uit door derden aangebrachte apparatuur. In al deze gevallen worden de normale contracttarieven in rekening gebracht.

Kosteloze Garantieverlenging

Wij bieden u de mogelijkheid om de garantietermijn voor onze producten met een jaar kosteloos te verlengen. Voorwaarde is, dat wij, binnen een termijn van zes maanden na oplevering van ons product, jaarlijks het preventief onderhoud op de producten uitvoeren.

Blog: Met EN 16005 een veilige automatische deur voor iedereen

Onze Adviseur Architecten Jeannette Lenssen-Kwantes schreef een blogpost over de EN 16005 norm : Met EN 16005 een veilige automatische deur voor iedereen.

Meer weten? Neem dan contact met ons op.


© Royal Boon Edam International B.V.