tabs

RVS Reinigingsset

Beschrijving

Wondermiddel voor RVS Onderhoud!

RVS betekent, in tegenstelling tot wat algemeen gedacht wordt niet RoestVrijStaal maar roestvast staal. Dit houdt in dat het materiaal zelf niet kan oxideren, maar zeker wel oxidatie uit de omgeving kan aantrekken. Boon Edam heeft speciaal voor roestvast staal onderhoud een set schoonmaakmiddelen beschikbaar. Wij hebben deze middelen zelf uitgebreid getest en in de praktijk toegepast en waren bijzonder verguld over de resultaten. Ook de klanten waarbij we deze middelen hebben toegepast stonden versteld van het eindresultaat. Een absolute must-have!

Natuurlijke Beschermlaag

Dankzij een zeer dunne en dichte oxidehuid blijft roestvast staal een roestvast gedrag tonen, omdat deze huid intact blijft dankzij de aanwezige zuurstof in de lucht. Indien deze laag wordt doorbroken door bijvoorbeeld stalen deeltjes, dan zal deze huid zich niet automatisch kunnen herstellen. Onder de oxidehuid bevindt zich altijd een actief metaal en zodra er vocht bijkomt, zal dit gaan corroderen. Daarom dient ten alle tijden de passieve huid intact te blijven.

Aantasting van de Corrosieweerstand

Normaal gesproken zal een beschadiging van het roestvaststalen oppervlak geen problemen opleveren, omdat de zuurstof in de lucht de huid weer op die plek zal herstellen. Dit effect wordt ook wel ‘self healing’ genoemd. Deze unieke eigenschap vervalt echter zodra het oppervlak is besmet. De geïnitieerde roestvorming plant zich dan voort totdat het materiaal doorboord is.

Door o.a. vette vingers, vervuiling, beschadiging, aerosolen (zeewaterdamp) en “rondvliegende” ijzerdeeltjes (bijvoorbeeld op locaties dichtbij tramleidingen of snelwegen) kan de weerstand tegen corrosie verminderd worden of zelfs geheel verdwijnen. Het is daarom absoluut noodzakelijk dat het roestvast staal goed wordt onderhouden.

Schoonmaken van RVS

Om het roestvast staal schoon te krijgen en te houden is het gebruik van leidingwater (zonder toevoeging van schoonmaakmiddel) en een vochtige doek afdoende. Afhankelijk van de omgeving is het noodzakelijk dat het roestvast staal ca. 4 x per jaar goed wordt onderhouden. Indien u hiervoor toch een conventioneel schoonmaakmiddel gebruikt moet deze absoluut chloorvrij zijn.

Wondermiddel: RVS Schoonmaakset

Indien overwogen wordt om gebruik te maken van andere schoonmaakwijze adviseren wij u om uitsluitend gebruik te maken van een professionele roestvast staal cleaner. Deze cleaner vormt een “beschermlaag” om het roestvast staal. Boon Edam heeft speciaal voor roestvast staal onderhoud een set schoonmaakmiddelen beschikbaar. Wij hebben deze middelen zelf uitgebreid getest en in de praktijk toegepast en waren bijzonder verguld over de resultaten. Ook de klanten waarbij we deze middelen hebben toegepast stonden versteld van het eindresultaat. Een absolute must-have!

De schoonmaakset bestaat uit 1 flesje IS-B580 (roestverwijderaar 250ml) en 1 flesje IC-B570 (cleaner 250ml), een speciaal applicatiesponsje en een uitgebreide handleiding.

Voor behandeling verwijderaar/cleaner

Na behandeling verwijderaar/cleaner

Verschil onderkant (behandeld) en 
bovenkant (onbehandeld) van een deurstijl

Hoe te bestellen?

De complete schoonmaakset (artikelnummer 9006019) kost € 35 (excl. verzendkosten) en is verkrijgbaar bij onze afdeling Repair.
Bel ze op 0299 79 99 37 of stuur een e-mail met uw naam en bedrijfsgegevens naar revisie@boonedam.nl.

Blogs over Service

Top 4 meest voorkomende oorzaken van storingen aan een automatische deur | Boon Edam Blog
Kosten besparen met preventief onderhoud automatische deuren | Boon Edam Blog
     
Hoe maak ik mijn draaideur en toegangspoortje op de juiste manier schoon? | Boon Edam Blog
Wat is conditiemeting van een toegangsproduct en waarom is dit belangrijk? | Boon Edam Blog

 

© Royal Boon Edam International B.V.